Барселона обявява трансфера на Гризман преди старта на Мондиал 2018


Н. Гавазов

Барселона обявява трансфера на Гризман преди старта на Мондиал 2018

Барселона е близо до осъществяване на трансфера на нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, съобщава AS. Според информацията, в близко време двата клуба трябва да уточнят оставащите детайли от контракта и ще трябва да обявят сделката през следващите две седмици, т.е. още преди старта на Световното първенство по футбол.

Към момента единственият, който може да попречи на трансфера е самият Гризман. AS твърди, че в случай, че французинът размисли и откаже да подпише контракт с Барселона, той ще трябва да заплати на каталунците глоба в размер на 20 милиона евро. Това е един от пунктовете от предварителното съглашение между страните.

Що се отнася до стойността на трансфера, то Барселона е готова да плати за Гризман 115 милиона евро заради запазване на добрите отношения с Атлетико. В случай, че Атлетико откаже преговорите, тогава на шампионите няма да им остане нищо друго освен да активира клаузата за откупване на играча в размер на 100 милиона евро.

Официално преходът ще бъде оформен на 1 юли. Това е първият ден от летния трансферен прозорец. Към момента всичката по-горна информация не е потвърдена от официален източник.

Напомняме, че след снощния финал в Лига Европа с Олимпик Марсилия изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин отново коментира ситуацията с нападателя на отбора Антоан Гризман: "Всичко напълно зависи от неговите чувства. Ако той иска, може да твори история с Атлетико, където всичко се върти около него или да отиде в клуб, където никога няма да влезе в историята. Ако той реши, че не иска да продължава с нас, тогава ще приемем неговото решение".

По-рано Марин  излезе с изявление от името на клуба, осъждащо действията на Барселона по отношение на Гризман. Функционерът обвини каталунците и заплаши с иск срещу клуба, ако нападателят поиска разтрогване на съглашението заради натиска на Барселона.

Напомняме, че Гризман оформи дубъл в снощния мач с Олимпик Марсилия и по такъв начин помогна на  отбора си да спечели Лига Европа. 

  Сподели
425