В Барселона са разочаровани от адаптацията на Коутиньо


Н. Гавазов

В Барселона са разочаровани от адаптацията на Коутиньо

Ръководството на Барселона не е доволно от адаптацията на полузащитника Филипе Коутиньо към игровата схема на отбора, съобщава Catalunya Informacio. Според медията, на "Камп Ноу" са се надявали, че бразилецът бързо ще се впише в игровия стил на тима и новите си съотборници. Треньорският щаб обаче е разочарован от първите месеци на 25-годишния футболист в Барселона.

Най-голямо е разочарованието по отношение на лидерските качества на Коутиньо - футболистът не играе със самочувствието, което демонстрираше в Ливърпул и видимо отказва да поема отговорност в сложни ситуации, предпочитайки да предоставя инициативата на други. Това особено ясно се видя в дербито с Реал Мадрид през уикенда, заради което Коутиньо бе заменен на полувремето.

В клуба са се надявали, че Филипе ще повтори пътя на Луис Суарес, който след пристигането си от "Анфийлд" показа нужната агресия и себераздаване, въпреки че началото на кариерата му съвпадна с наказанието, наложено от ФИФА заради инцидента с Джорджо Киелини по време на финалите на Мондиал 2018.

За разлика от уругваеца, Коутиньо е плах и не проявява инициатива, което показва проблеми с адаптацията на бразилеца.

Въпреки всичко, в Барселона възлагат големи надежди на Филипе през новия сезон. В клуба се надяват, че футболистът ще се отпусне и ще покаже най-доброто от себе си, с което радваше футболната общественост на Острова. Управата на каталунците не поставя под съмнение игровите качества на бразилеца и продължава да вярва, че той ще бъде полезен за отбора.

"Ние възлагаме големи надежди на Коутиньо, той много добре подхожда на нашия стил на игра. Мисля, че може да ни помогне с увереността си в силите, умението да се надиграва един на един. Той винаги може да създаде опасен момент. Мачът с Еспаньол не бе лесен, но Коутиньо игра добре. Нека да видим какво ще е за в бъдеще, това е само началото", заяви Валверде при дебюта на бразилеца през януари.

От тогава Филипе записа 18 мача за Барселона, в които вкара 5 гола и се отчете с 6 асистенции.

  Сподели
478