Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион

Севиля – Реал Сосиедад
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 04.05.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Сантяго Хайме

Лошата серия на Севиля продължи и в предишния кръг, когато южняците записаха седми пореден мач без успех в първенството и са на път да се простят с надеждите за участие в Лига Европа. Този път "рохибланкос“ отстъпиха с 1:2 от Леванте в първия двубой след уволнението на Винченцо Монтела. До края на кампанията тимът ще бъде воден от Хоакин Капарос. В момента андалусци са на 8-мо място с актив от 49 точки. Нзонзи, Кяер и Карол са под въпрос.

Реал Сосиедад пък спечели големия регионален сблъсък на баската област. "Синьо-белите“ сразиха с 3:1 у дома Атлетик Билбао, но не и без доза късмет, тъй като съперникът си заби два автогола. С успеха Реал вече има 46 точки и е на 10-та позиция в колоната. Пардо е наказан, а с травми са Морено, Гуриди, Агирече и Елустондо.

Прогноза: Севиля – Реал Сосиедад 1:1


Жирона – Ейбар
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Даниел Трухийо

Жирона направи 1:1 като гост на Хетафе. За изненада на повечето запалянковци, двубоят между два от новаците в Ла Лига се явяваше директен сблъсък за едно от последните места, които дават право на участие в европейските клубни турнири наесен. Каталунците имат 48 пункта и заемат 9-ото място в таблицата.

Валенсия и Ейбар не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0, в мач от 35-ия кръг на Примера Дивисион. И двата тима имаха голови положения, макар те да бяха прекалено малко.Ейбар е сигурен за оставането си в елита, оставайки 12-и с 44 точки. Аут за баските са Арабия, Енрих, Диоп и Рико.

Прогноза: Жирона – Ейбар 1:0


Атлетик Билбао – Бетис
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Алберола

Отборът на Атлетик Билбао допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. Този път "лъвовете“ отстъпиха с 1:3 при визитата на Реал Сосиедад си в голямото регионално дерби на баската област. Късметът не бе на страната на хората на Хосе Сиганда, които си забиха два автогола. Атлетик остава с 40 точки, като заема 14-та позиция в таблицата. Гарсия и Де Маркос са наказани, а с контузии са Баленциага и Ечеита.

Силната серия на Бетис продължава. В предишния кръг "зелено-белите“ записаха седми успех за последните си осем мача. Именно тази поредица от победи не само, че изстреля Бетис в челните позиции, ами вече гарантира и мястото на севилския клуб директно в групите на Лига Европа през следващия сезон. Това се случи след очаквания успех с 2:1 у дома над последния в класирането Малага. Възпитаниците на Кике Сетиен са на 5-то място и имат 59 точки. Аут за визитата в Билбао са Хименес, Адан и Федал.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 1:1


Селта Виго – Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Селта записа четвърти пореден мач без победа и втора последователна загуба далеч от дома. Този път галисийци отстъпиха с 1:4 като гости на Виляреал и изгубиха шансове за участие в Лига Европа. В момента "небесносините“ са на 11-то място с актив от 45 точки. От ръководството на Селта обявиха, че се разделят с треньора Хуан Унсуе след края на сезона. За аржентинския специалист пък остава това, че може да постигне дубъл в големия регионален сблъсък срещу Депортиво. Аут за домакините са Аспас, Ронкаглия и Радоя.

Депортиво Ла Коруня стана третият изпадащ от Примера. Това се случи, след като галисийци отстъпиха с 2:4 домакинството си на Барселона. Играчите на Кларънс Зеедорф са на 18-то място с актив от 28 точки и са без шансове да се придвижат по-нагоре. Отсъстващи за дербито са Сидней, Адриан, Енеко и Гама.

Прогноза: Селта Виго – Депортиво Ла Коруня 2:1


Виляреал – Валенсия
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хесус Хил

Виляреал направи голяма крачка към класиране за Лига Европа. "Жълтата подводница" записа важен домакински успех срещу Селта с 4:1 и вече само чудо може да го изхвърли от седмицата. Големият герой днес беше колумбийският голаджия Карлос Бака. Нападателят беше неудържим за защитата на гостите и наниза хеттрик в мрежата им, а четвъртият гол за домакините бе дело на Саму Кастийехо в 93-ата минута. Виляреал вече има 54 точки и заема 6-ата позиция в класирането. Гера, Суарес, Сориано и Семедо са с травми в селекцията на Хавиер Кайеха.

Валенсия и Ейбар не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0, в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. И двата тима имаха голови положения, макар те да бяха прекалено малко. Определено по-интересно бе след почивката. В 72-ата съдията не зачете гол на Симоне Дзадза от домакините заради засада. "Прилепите" са 4-ти с 67 точки и на 99% са си гарантирали място в Шампионската лига. Отсъстващи за регионалния сблъсък са Коклен и Хименес.

Прогноза: Виляреал – Валенсия 2:2


Малага – Алавес
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Гонсалес

Малага инкасира 25-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:2 като гости на амбициозния Бетис. Клубът от Коста Дел Сол вече изпадна в посока Сегунда Дивисион и продължава да заема последното 20-то място с актив от едва 20 точки.

Алавес пък игра мъжки у дома срещу Атлетико Мадрид, но в крайна сметка загуби с 0:1. Гостите от столицата на два пъти имаха правото да изпълнят дузпи, като в първия случай изпуснаха, но при втория опит наказаха селекцията на Абелардо Фернандес. В момента баските заемат 13-та позиция и имат 41 пункта. Педраса и Собрино са наказани, а с контузии са Дуарте, Пачеко, Вигарай и Сивера.

Прогноза: Малага – Алавес 0:1


Лас Палмас – Хетафе
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 06.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

Лас Палмас потегля към втория ешелон от следващата кампания. Клубът от Канарските острови заема предпоследното 19-то място с 22 точки. "Лос амарийос" са в тежка серия от 14 поредни мача без успех. В предишния кръг Лас Палмас поне успя да прекъсне поредицата от пет поредни загуби, правейки 1:1 като гост на Еспаньол.

Хетафе пък направи 1:1 у дома срещу другата сензация в Ла Лига – Жирона. Двата отбора, които са със статут на новаци, все още имат хипотетични шансове за участие в европейските клубни турнири наесен. В момента тимът от покрайнините на Мадрид се намира на заветното 7-мо място и има 49 точки. За далечната визита на Канарите треньорът Хосе Бордалас не може да разчита на наказаните Санчес, Молинеро, Фажр, Суарес и Кабрера. С контузии пък са Мирамонтес, Бергара, Арамбари и Фламини.

Прогноза: Лас Палмас – Хетафе 0:1


Леганес – Леванте
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 07.05.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Санчес

Реал Мадрид постигна очаквана домакинска победа, но само с 2:1 над Леганес в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Избраниците на Зидан стигнаха до победата след попадения на Гарет Бейл в 8-та минута и на Борха Майорал в 45-та. Дарко Брашанац пък върна надеждите на Леганес в 66-та, но за повече не стигнаха силите на гостите. Със сигурност може да се каже, че хората на Асиер Гаритано изиграха силен мач и пропуснаха да вземе поне точка от Мадрид. "Лос пепинерос" са на 16-то място с 40 точки и доиграват сезона.

Леванте също си гарантира оставане в елитната дивизия. Това се случи след домакинския успех с 2:1 над Севиля, а в същото време Депортиво Ла Коруня отстъпи с 2:4 у дома от Барселона. "Прилепите" са на 17-та позиция с 40 пункта и не могат да се смъкнат под чертата.

Прогноза: Леганес – Леванте 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
553