Пробив в преговорите между Барселона и Умтити


Н. Гавазов

Пробив в преговорите между Барселона и Умтити

Барселона и централният защитник Самуел Умтити постигнаха значителен прогрес в преговорите по новия контракт, съобщават испански източници. Според информацията, тези дни каталунците са провели среща с представителите на 24-годишния футболист, след което са останали оптимистично настроени, което дава надежда, че взаимоотношенията между играч и клуб ще продължат.

Съобщава се, че Барселона има намерение да запази французина, макар че страните все още има да изглаждат много детайли от новото съглашение. Например, клубът желае да увеличи опцията за откупване на Умтити от 60 на 200 милиона евро. Също така защитникът желае да получава по 10 милиона евро на сезон, докато Барселона не иска да му даде повече от 6 милиона на година.

Напомняме, че по-рано се появиха слухове, че Манчестър Юнайтед е готов да активира опцията от 60 милиона евро за откупване на контракта на защитника на Барселона Самуел Умтити. Съобщенията дойдоха, когато в пресата бе съобщено, че преговорите между французина и каталунския клуб за новия договор на 24-годишния футболист са навлезли в задънена улица, заради съществени разногласия помежду си.Според британски източници, английският клуб възнамерява да се възползва от така развилата се ситуация и да активира опцията за откупване на Самуел. Друг коз в ръцете на Юнайтед е предложението към французина за заплата от 9 милиона евро на година - в момента Умтити получава 4 милиона евро.

Впрочем, самият футболист заяви в началото на месеца, че обича Барселона, но отказа да отговори на въпрос за своето бъдеще, с което наля още масло в  огъня: "С вчерашното празнуване на гола аз просто показах колко много обичам клуб. Няма какво повече да добавя. Просто играя и правя всичко правилно. Това е най-важното за мен. Опитвам се да правя всичко, за да нося полза за Барса и продължавам да правя това".

Самуел Умтити пристигна в Барселона от Олимпик Лион през лятото на 2016 година. До този момент той има на сметката си 80 мача и два гола във всички турнири.

  Сподели
254