Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион

Жирона – Бетис
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 13.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Сантяго Хайме

Може би най-приятната изненада до момента през сезона в Примера, в лицето на дебютанта Жирона, записа трети последователен двубой без успех, като и този път каталунците паднаха далеч от дома. Преди по-малко от седмицата селекцията на Пабло Мачин бе разбита с 0:5 като гост на Реал Сосиседад. Така Жирона остава с 44 точки и е на 8-мо място, като клубът от едноименния град запазва шансове за участие в европейските клубни турнири.

Бетис се наслаждава на много добра кампания в Ла Лига. В предишния кръг "зелено-белите" сразиха с 2:0 у дома тима на Ейбар, записвайки четвърта поредна победа в първенството. Така южняците се придвижиха до 5-ото място във временното класиране, въпреки любопитния факт, че са с отрицателна голова разлика. Възпитаниците на Кике Сетиен е с 49 пункта на сметката си. Амат е наказан, а с травми са Адан, Федал, Гереро и Камараса.

Прогноза: Жирона – Бетис 1:1


СевиляВиляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писухан“, Севиля
Дата: 14.04.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Селта не пожали Севиля и го разгроми с 4:0 в мач от 31-ия кръг на Примера дивисион. Момчетата на Винченцо Монтела бяха видимо изморени от мача с Байерн Мюнхен в Шампионската лига и това си пролича в мача на "рохибланкос". Гилерме Арана си отбеляза автогол през първата част, а след почивката Аспас развинти южняците, отбелязвайки хеттрик. Севилци са на 7-мо място и вече са извън зона "Европа", като имат 46 точки. През седмицата Севиля не успя да стори чудото в Мюнхен, завършвайки 0:0 и отпадна на 1/4-финалите в Шампионската лига от Байерн, след като загуби първата среща с 1:2. Контузени за домакините са Кяер и Карол.

Отборът на Виляреал записа втора поредна загуба в първенството. В предишния кръг "жълтата подводница" отстъпи с 1:3 у дома пред Атлетик Билбао. Поражението остави валенсианци с 47 точки, а предвожданият от Хавери Кайеха клуб е на 6-ото място в таблицата и до края на сезона ще трябва да подобри изявите си, ако иска да участва в турнира Лига Европа наесен. Гера, Суарес, Форналс, Семедо и Сориано са с травми за гостите.

Прогноза: Севиля – Виляреал 3:2


Лас Палмас – Реал Сосиседад
Стадион: "Гран Канария“, Лас Палмас
Дата: 14.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алфонсо Алварес

Съставът на Лас Палмас записа девети пореден двубой без успех в шампионата. Този път клубът от Канарските острови падна 1:2 като гост на един от преките претенденти в борбата за оцеляване в лицето на Леванте. Поражението остави островитяните с 21 точки, като Лас Палмас е на предпоследното 19-то място и към момента е на 10 пункта от спасението. Аут за предстоящия двубой са Галвес, Бигас и Момо.

Реал Сосиед пък прекъсна серията от три поредни мача без успех и разби с 5:0 у дома новака Жирона. Баските вече имат 37 пункта и успяха да се придвижат до 13-ата позиция в подреждането. Одриосола, Гуриди, Хуанми, Моя и Морено са контузени за "синьо-белите".

Прогноза: Лас Палмас – Реал Сосиедад 0:1


Леганес – Селта Виго
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 14.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Барселона се наложи над Леганес с 3:1 в двубой от 31-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси откри резултата в 27-ата минута, след като бе точен от пряк свободен удар. Пет минути по-късно аржентинецът удвои с удар от над 10 метра и асистенция на Коутиньо. В 68-ата Набил Ел Зар намали и опита да върне интригата в мача. Все пак в 87-ата Меси оформи своя хеттрик. "Лос пепинерос" се свлякоха на 14-то място в колоната, като остават 36 точки. Треньорът Асиер Гаритано не може да разчита на Пирес, Мантовани и Шимановски.

Селта не пожали Севиля и го разгроми с 4:0 в мач от 31-ия кръг на Примера дивисион. Момчетата на Винченцо Монтела бяха видимо изморени от мача с Байерн Мюнхен в Шампионската лига и това си пролича днес. Яго Аспас реализира хеттрик (57, 60 и 79), а Гилерме Арана си отбеляза автогол (38). Аспас вече има 19 попадения в Ла Лига и отстъпва единствено на Лионел Меси, Луис Суарес и Кристиано Роналдо. Галисийци продължават да се надяват на място в Лига Европа, като в момента са на 9-та позиция с 43 пункта. Отсъстващ за Селта е Мазан.

Прогноза: Леганес – Селта Виго 1:2


Атлетик Билбао – Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 14.04.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Гонсалес

Съставът на Атлетик Билбао постигна първи успех в първенството от месец насам. В предишния кръг "лъвовете" сразиха с 3:1 като гости амбициозния състав на Виляреал. Така баските добавиха пълен комплект точки към актива си, който към момента възлиза на 39 пункта, а хората на Хосе Сиганда са с илюзорни шансове за участие в европейските клубни турнири наесен. Атлетик е на 12-то място в подреждането. Наказани за предстоящия двубой са Нунес и Итураспе, а Сола е под въпрос.

Депортиво Ла Коруня успя най-накрая да прекъсне стряскащата серия от 15 поредни мача без победа в Примера Дивисион, като по този начин играчите на Кларънс Зеедорф постигнаха първи успех под ръководството на легендата на Аякс, Реал Мадрид и Милан, откакто холандецът пое тима. "Супер Депор" продължава да е в зоната на изпадащите и заема 18-ото място с актив от 23 точки, като към момента галисийци са на осем пункта от спасението. Дос Сантос е наказан, а с травми са Мунтари, Енеко и Гама.

Прогноза: Атлетик Билбао – Депортиво Ла Коруня 2:0


Ейбар – Алавес
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 15.04.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Алберто Ундиано

Коравият тим на Ейбар записа пети пореден двубой без успех в Примера. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 при визитата си на борещия се за участие в Европа състав на Бетис. Клубът от едноименното градче остава с 40 точки, а селекцията на Хосе Мендилбар се намира на 10-ото място в подреждането. Енрих и Рико продължават да не са възстановени от травмите, които ги измъчват.

Алавес успя да сложи край на серията от три поредни загуби и едно равенство, след като в предишния кръг баските сломиха с 2:0 у дома новака Хетафе. По този начин възпитаницие на Абелардо Фернандес събраха 35 точки и в момента са на 16-то място в класирането. Вигарай и Ернандес пропускат малкия регионален сблъсък с Ейбар.

Прогноза: Ейбар – Алавес 1:1


Хетафе – Еспаньол
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 15.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Новакът Хетафе допусна втора поредна и общо четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 0:2 при гостуването си на Алавес. По този начин селекцията на Хосе Бордалас се смъкна на 11-то място в класирането и има актив от 39 точки. Бергара е наказан, а Арамбари е с контузия за състава на домакините.

Еспаньол инкасира втора поредна загуба като гост. В последния си мач от първенството "папагалчетата" отстъпиха очаквано с 0:1 от амбициозния тим на Валенсия. Поражението остави каталунците с 36 точки, които засега са на 15-ото място в колоната и общо взето възпитаниците на Кике Санчес Флорес доиграват сезона. Контузени за предстоящия двубой са Лопес, Гомес и Мория.

Прогноза: Хетафе – Еспаньол 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204