Умтити отказа да отговори на въпрос за новия договор с Барса


Н. Гавазов

Умтити отказа да отговори на въпрос за новия договор с Барса

Защитникът на Барселона Самуел Умтити отказа да отговори на въпрос за новия контракт с каталунците, което със сигурност ще даде нова вълна на спекулациите около своето бъдеще. Футболистът взе участие в предаване на френска телевизия, където се наложи да отговаря на няколко въпроса. Отговорите можеха да бъдат само "да" или "не".

Освен това играчът  можеше да използва джокер, за да пропусне въпроса. Футболистът два пъти избра "джокера", когато го попитаха, дали ще продължи контракта си с Барселона и дали ще подпише договор с Манчестър Юнайтед.

След предаването Умтити напусна студиото в добро настроение, показвайки палец на горе към публиката. На изхода от сградата той бе посрещнат от представители на медиите, но учтиво отказа всякакви разговори.

В понеделник стана известно, че Манчестър Юнайтед е готов да активира опцията от 60 милиона евро за откупване на контракта на бранителя, която е записана в съглашението на играча, а тази новина дойде 24 часа след съобщенията, че преговорите между французина и каталунския клуб за новия договор на 24-годишния футболист са навлезли в задънена улица. Страните имат разногласия по някои финансови въпроси и към момента се намират твърде отдалечени от съгласие помежду си. Съобщава се, че агентите на играча настояват той да получава заплата колкото полузащитника Андрес Иниеста или от порядъка на 10-12 милиона евро на година. В същото време Барселона не желае да даде повече от 6 милиона евро.

Според британски източници, английският клуб възнамерява да се възползва от така развилата се ситуация и да активира опцията за откупване на Самуел. Това означава, че Юнайтед трябва да се договори само с Умтити, без да иска разрешение на клуба му, по примера с трансфера на Нейамр в ПСЖ. На "Олд Трафорд" са убедени в успешността на сделката, тъй като друг коз в ръцете на Юнайтед е предложението към французина за заплата от 9 милиона евро на година - в момента Умтити получава 4 милиона евро.

  Сподели
122