Барселона и Атлетико сключиха споразумение за Гризман


Н. Гавазов

Барселона и Атлетико сключиха споразумение за Гризман

Атлетико Мадрид подписа джентълменско съглашение с Барселона относно бъдещето на нападателя Антоан Гризман, съобщава AS. По информацията на изданието, Атлетико силно желае да удържи нападателя в отбора и продължава да води преговори с французина за продължаване на действащия контракт.

AS твърди, че споразумението между двата клуба предвижда ненамеса на каталунците в преговорите между играча и Атлетико, но ако Гризман откаже да подпише нов контракт, тогава ръководството на "дюшекчиите" се задължава незабавно да уведоми за това колегите си от "Камп Ноу". По такъв начин Барселона ще има преимущество, ако Гризман реши да напусне клуба от Мадрид. Впрочем, информацията на испанската медия все още не е потвърдена от официален източник.

 

Тази новина идва на фона на постоянни слухове около бъдещето на френския футболист. През уикенда се съобщаваше, че нападателят е готов на намаление на заплатата, за да се улесни присъединяването си към Барселона през това лято. Според Sport, по време на преговорите с каталунския гранд, Гризман се е съгласил на намаление на фиксираната заплата, приемлива за клуба, като в замяна на включване в контракта на големи бонуси за спечелването на важни трофеи.

Преди това обаче президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо изрази увереността си, че играчът ще остане в клуба: "Доколкото знам, Гризман ще остане в Атлетико. Няма нищо ново по отношение на неговото бъдеще. Той има контракт с нас и това е нашата позиция. Знаем колко важен е за него Мондиал-а, разбира се, че ще си поговорим".

Напомняме, че неотдавна французинът заяви, че иска да вземе решение за своето бъдеще до началото на Мондиал 2018, за да може да се съсредоточи върху играта си по време на Световното.

През този сезон 27-годишният Антоан има 21 гола на своята сметка.

 

  Сподели
310