Зидан: Когато Роналдо е добре, тогава и отборът е добре


Н. Гавазов

Зидан: Когато Роналдо е добре, тогава и отборът е добре

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира играта на нападателя Кристиано Роналдо в мача с Хирона от 29-я кръг на Примера дивисион. Напомняме, че португалецът отбеляза покер и помогна за победата с 6:3.

"Роналдо е много важен за нас, той дава енергия на целия отбор. Кристиано много добре се познава и разбира кога трябва да промени подхода си към тренировките в края на сезона. Затова и набира свята най-добра форма. Роналдо е великолепен играч. Неповторим е на тренировките. Например, той прави упражненията с максимална концентрация. Това е невероятно.

Но искам да отделя и останалите играчи от отбора, които му помагат. Ние вкарахме няколко отлични гола, които са плод на усилията на целия отбор. Ние отново придобихме увереност. Това е особено забележително в домашните двубои. Когато Роналдо е наред, тогава и отборът е наред.

Целта ни е второто място в първенството. Кристиано изостава на три гола зад Меси, но се надявам да го задмине, защото това е важно за него, както и за нас. Навлизаме в добра форма в най-важната част от сезона и това не може да не ме радва. Хирона е опасен отбор, но три гола са много.Трябва да приемем това като предупреждение преди Шампионската лига", заяви Зидан.

 

  Сподели
177