Паулиньо: Нашата задача е да помагаме на Меси


Н. Гавазов

Паулиньо: Нашата задача е да помагаме на Меси

Полузащитникът на Барселона Паулиньо в навечерието на срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Челси разказа по какъв начин си взаимодейства с нападателя Лионел Меси.

"Когато дойдох тук, аз се стараех на всичко да обръщам внимание. Нямах време да задавам въпроси, а и Меси нямаше възможност да споделя информация. Сезонът почти започна, това бе цайтнот. Просто се стараех да установя взаимно разбиране - например, да науча, къде именно той обича да се разполага. Меси за части от секундата сменя решението си, когато топката е в него.

Така, че всеки, който играе с Лео, трябва да знае това и да се старае да установи контакт. Това е водещ футболист и ние трябва максимално да използваме козовете му. На терена се старая да го изведа на оптимална позиция и да му дам избор какво да прави по-нататък.

Съперниците винаги се стараят да го неутрализират, за това трябва да му се дава избор. Това се опитвам и да правя. Мисля, че когато е обвит по ръцете и краката, ние трябва да му помагаме да придобие свобода. на всяка тренировка и във всеки мач аз го следя, за да може след това да го използваме за благото на отбора", заяви Паулиньо.

 

  Сподели
110