Валенсия зарадва Реал с грешка срещу Билбао


В. Мухарски

Валенсия зарадва Реал с грешка срещу Билбао

Валенсия не успя да се възползва от грешката на Реал Мадрид и завърши наравно - 1:1 при визитата си на Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в среща от 26-ия кръг на Ла Лига. Така "прилепите" остават на четвърто място в класирането. Като цяло баските са тези, които могат повече да съжаляват, тъй като изпуснаха няколко добри положения, включително и дузпа.

Гостите от “Местайя" успяха да открият резултата при първата си опасна атака в 23-ата минута. Жофри Кондогбия получи непокрит пред наказателното поле и матира вратаря Кепа Арисабалага с нисък удар в десния ъгъл - 0:1.

В 35-ата минута съдията свири наказателен удар за нарушение на Мурийо срещу Сусаета в наказателното поле. Артис Адурис обаче не успя да се разпише от бялата точка, тъй като Нето хвана ъгъла и отрази удара му. Все пак баските изравниха резултата в 49-ата минута, когато Оскар де Маркос стреля от дъгата на наказателното поле и прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата на Нето. След почивката положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

  Сподели
151