Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона - Селта Виго
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 27.02.2018 г.
Час: 22:30
Съдия: Даниел Трухийо

Барселона записа категоричен домакински успех над Жирона с 6:1 в среща от 25-ия кръг на Примера. Малко изненадващо Порту откри резултата в третата минута, но след това последва истински ураган от голове във вратата на Жирона. Така играчите на Пабло Махин остават с 34 точки и са на 10-ото място в класирането.

Селта пък прекъсна серията от три поредни кръга без успех в Ла Лига. Галисийци успяха да се наложат с 2:0 у дома над коравия тим на Ейбар. По този начин възпитаниците на Хуан Унсуе събраха 35 пункта и се придвижиха до 8-ото място в подреждането.

Прогноза: Жирона - Селта Виго 2:2


Атлетик Билбао - Валенсия
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 28.02.2018 г.
Час: 20:30
Съдия: Хесус Хил

Тимът на Атлетик Билбао успя да сложи край на поредицата от шест поредни срещи без успех в първенството. Преди няколко дни баските очаквано се справиха, макар и трудно, с намиращия се на последно място състав на Малага. "Лъвовете" осъществиха пълен обрат, още през първата част, за крайното 2:1. Атлетик вече е с 31, но остава във втората половина на класирането, заемайки 12-та позиция. Муняин, Ундабарен и Рико са контузени, а Баленциага е под въпрос.

Валенсия записа успех с 2:1 срещу гостуващия Реал Сосиедад в среща от 25-ия кръг на Ла Лига. В герой за "прилепите" се превърна Санти Мина, реализирал и двете попадения (34 и 67 мин.) за своя тим. Микел Оярсабал вкара за гостите в 53-ата минута, но това не се оказа достатъчно за тима да стигне поне до точката. С успеха "бланкинегрос" се утвърдиха на 4-ата позиция и се доближиха на две точки от Реал Мадрид. Карай, Кондогбия и Хименес са аут за визитата в Страната на баските.

Прогноза: Атлетик Билбао - Валенсия 1:1


Хетафе - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 28.02.2018 г.
Час: 20:30
Съдия: Хосе Мунуера

Виляреал постигна минимална победа с 1:0 срещу гостуващия Хетафе в мач от предишния 25-ти кръг на Примера Дивисион. Клубът от покрайнините на Мадрид може да съжалява, че не си тръгна минимум с точка, тъй като хората на Хосе Бордалас пропиляха цели две дузпи в срещата. С това бе сложен край на серията от шест поредни мача без поражение за Хетафе. Столичани остават с 33 точки и заемат 11-ото място в колоната.

Депортиво Ла Коруня спечели първи точки под ръководството на наскоро назначения Кларънс Зеедорф. Това се случи в предишния кръг, когато галисийци направиха 0:0 у дома срещу Еспаньол. Равенството едва ли върши особена работа за "Супер Депор", тъй като тимът продължава да се намира на предпоследното 19-то място в класирането и е с 18 пункта, като единственото успокоително за галисийци е, че спасителната 17-та позиция е на дистанция от две точки.

Прогноза: Хетафе - Депортиво Ла Коруня 1:0


Малага - Севиля
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 28.02.2018 г.
Час: 20:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Малага продължава да се запътва все по-уверено към посока Сегунда Дивисион. В предишния кръг южняците отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Атлетик Билбао, допускайки пълен обрат още през първата част. Това бе 10-ти пореден двубой без успех за андалусци, които остават здраво закотвени на последното 20-то място и са с 13 точки.

Атлетико Мадрид се наложи с 5:2 при визитата си на Севиля в дербито от 25-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха много интересен мач, като в крайна сметка столичани се поздравиха с трите точки. Загубата за "рохибланкос" дойде само няколко дни след силния мач срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Играчите на Винченцо Монтела бяха на път да запишат още по-голямо унижение, след като малко преди последния съдийски сигнал губеха с 0:5, но в крайна сметка направиха поражение по-почетно. Южняците остават с 39 точки и са на 6-то място, като шансовете на тима за Топ 4 стават все по-малки. Отсъстващи за регионалното дерби са наказаните Ескудеро и Васкес, а с травми са Кяер и Корчия.

Прогноза: Малага - Севиля 0:1


Ейбар - Виляреал
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 28.02.2018 г.
Час: 22:30
Съдия: Марио Мелеро

Коравият тим на Ейбар допусна втора поредна загуба с 0:2 в първенството. След поражението от Барселона, този път играчите на Хосе Мендилбар отстъпиха при визитата им на Селта. Така баските остават с 35 точки и се смъкнаха на 9-ата позиция в подреждането.

Виляреал постигна минимална победа с 1:0 срещу гостуващия Хетафе в мач от 25-ия кръг на Примера. Гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка, тъй като пропиляха две дузпи. Иначе единственият гол падна още в 3-ата минута, когато Енес Юнал отбеляза. Все пак героят за "жълтата подводница" се казваше Серхио Асенхо. Вратарят спаси две дузпи, отразявайки ударите на Хосе Анхел (36 мин.) и на резервата Хорхе Молина (51 мин.). С победата хората на Хави Кайеха се изкачиха на 5-ото място, с 41 точки, измествайки Севиля.

Прогноза: Ейбар - Виляреал 1:1


Бетис - Реал Сосиседад
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 01.03.2018 г.
Час: 20:30
Съдия: Хосе Гонсалес

Бетис записа шести успех за последните 10 кръга в Ла Лига. В последен двубой от предишния 25-ти кръг на първенството севилци се наложиха с 2:0 като гости над новака Леванте. Победата изкачи андалуси на 7-ото място в таблицата, а "зелено-белите" вече са с 36 точки и са само на три от градския съперник Севиля.

Лошата серия на Реал Сосиедад далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 1:2 при визитата им на амбициозния тим на Валенсия. Това бе четвърто поред поражение за хората на Еусебио Сакристан във визита, а след загубата "синьо-белите" продължават да са с 29 точки, намирайки се на 14-та позиция в колоната.

Прогноза: Бетис - Реал Сосиедад 1:0


Алавес - Леванте
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 01.03.2018 г.
Час: 22:30
Съдия: Давид Фернандес

Реал Мадрид записа категорична домакинска победа над Алавес с 4:0 в мач от 25-ия кръг на Примера. Гостите играха добре през първото полувреме, но се пропукаха малко преди почивката и непосредствено след началото на втората част. Загубата в столицата сложи край на серията от три поредни победи за Алавес. Предвожданият от Абелардо Фернандес тим остава с 28 точки и се намира на 16-та позиция в класирането.

Отчайващата серия без победа за новака Леванте вече набъбна на 13 поредни мача. В предишния кръг "прилепите" инкасираха трета поредна загуба, след като този път паднаха с 0:2 у дома от Бетис. Валенсианци все още са на спасителната 17-та позиция, с 20 точки, но първият от отборите под чертата диша във врата на хората на Хуан Мунис, чието бъдеще начело на клуба е все по-несигурно.

Прогноза: Алавес - Леванте 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292