Пике за жеста си: Това е най-малкото, което мога да направя


Н. Гавазов

Пике за жеста си: Това е най-малкото, което мога да направя

Защитникът на Барселона Жерар Пике след мача с Еспаньол от 22-я кръг на Примера дивисион обясни защо е отпразнувал своя гол, слагайки показалец на устата си. По-рано Еспаньол подаде жалба до Испанската федерация за това, че бранителят нарече "папагалите" "Еспаньол Корнеля", с което се подигра с местоположението на клуба Корнеля, който е предградие на Барселона.

"Моят жест е неуважение към Еспаньол? Неуважение е да се оплакват от моите думи за това, че Еспаньол е от Корнеля, което е факт, а не се оплакват от обидите на същите тези фенове по адрес на моето семейство. Както казах, те са от Корнеля. Знам, че това ги обижда, за това саркастично се изказах. Но не е неуважение да кажеш, че Еспаньол играе в Корнеля, това е факт.

Много фенове на Еспаньол дълго време ме обиждаха и моето семейство. Със своя жест аз им казах да замълчат. Макар, че може би не трябваше да го правим. Може би трябваше да се обърна по повод замълчаването на определени неща по адрес на клуба и неговите собственици. Те се оплакват от мен, но не разследват обидите от своите фенове по адрес на моето семейство. Това е неуважение. Да кажа със своя жест на феновете, че трябва да млъкнат е най-малкото, което мога да направя", заяви Пике.

 

  Сподели
88