Карък гони Роналдо, Виляреал излъга Реал на Бернабеу (видео)


В. Мухарски

Карък гони Роналдо, Виляреал излъга Реал на Бернабеу (видео)

Виляреал записа впечатляваща победа с 1:0 като гост на Реал Мадрид в среща от 19-ия кръг на Примера. Срещата вървеше към нулево равенство, но в 87-ата Пабло Форналс отбеляза победния гол за "Жълтата подводница".

Иначе двубоят започна със спорно положение. В 10-ата минута Иско стреля към вратата и играчите на Реал имаха претенции за дузпа, но съдията прецени, че ръката на Марио Гаспар е била прилепена към тялото и играта продължи. Малко по-късно Бейл прати кълбото в мрежата, но при вдигнат флаг за засада. В средата на първата част Роналдо на три пъти нацели греда. Първо той стори това с мощен удар от фаул. При втората ситуация гостите изпуснаха Кристиано, той получи топката отдясно, напредна и добре копна, но мерникът му изневери и тя облиза гредата от външната страна.

Малко след това Роналдо отново получи по десния фланг и шутира мощно към близкия ъгъл - топката се отби високо от гредата и излезе в аут. Като цяло мадридчани бяха много по-активни, но лош късмет и отличните изяви на вратаря Асенхо оставиха нулевото равенство. Освен това столичани още един път имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от реферите. Малко преди почивката Роналдо направи голям пропуск, след като не успя да се разпише от три метра сам срещу вратаря.

След почивката гостите погледнаха към вратата на своя съперник, но въпреки това отново "Кралския клуб" беше отборът, който създаваше по-чистите положения. Все пак в 87-ата минута  Кейлор Навас блокира удара на Юнал, но при добавката беше безсилен след много техничен прехвърлящ удар на Форналс - 0:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
208