Реал Мадрид се готви да нанесе психологически удар на Барселона


Н. Гавазов

Реал Мадрид се готви да нанесе психологически удар на Барселона

Ръководството на Реал Мадрид начело с президента на клуба Флорентино Перес не забравя за нападателя на ПСЖ Неймар. Това твърди Marca, за който се знае, че е близо до кухнята на мадридчани.

Според информацията, в Кралския клуб са обезпокоени от играта на отбора и смятат, че е нужно да се закупят не просто силни играчи, а истински звезди. Във връзка с това се разглеждат имената на няколко играча, но в испанския гранд разбират, че нито един от тях не е на нивото на Неймар.

Изданието отбелязва, че трансфер на бразилеца може да струва на Реал 400 милиона евро, а в момента в сметките на клуба има само 200 милиона евро.

Съгласно информацията, Реал има намерение да предприеме конкретни действия по привличането на бившия играч на Барселона през лятото на 2019 година. Трансферът на бразилеца се разглежда като важно стратегическо решение: с тази сделка Реал не само ще подсили състава на отбора, но ще нанесе и тежък психологически удар по Барселона.

На практика това ще е повторение на един ход на Флорентино Перес от 2000 година, когато босът привлече полузащитника Луиш Фиго от "блаугранас". Освен това Реал ще реши и важни задачи от сферата на маркетинга.

В последно време в испанската преса активно се тиражира, че Реал желае Неймар. Представители на ПСЖ на свой ред твърдят, че бразилският национал в никакъв случай няма да бъде обявен за продажба.

 

  Сподели
105