Барселона хвърля всички сили за Коутиньо, Гризман остава за лятото


Н. Гавазов

Барселона хвърля всички сили за Коутиньо, Гризман остава за лятото

Барселона окончателно определи трансферните си приоритети през зимата. Според източника на информацията, през януари каталунците ще хвърлят всички усилия върху привличането на полузащитника на Ливърпул Филипе Коутиньо, с когото вече има постигната устна договореност. През следващата седмица двата клуба започват преговори за трансфера на бразилеца, като според различни източници, англичаните ще настояват да получат 150 милиона евро за своята звезда и отделно от това бонуси, в зависимост от представянето на Филипе.

Барселона ще хвърли всички усилия върху това да плати само 140 милиона евро и да избегне плащането на бонуси. Предполага се, че преговорите ще бъдат тежки, поради което каталунците няма да си отвличат вниманието с нищо друго през зимата.

Що се отнася до нападателя на Атлетико Мадрид Антуан Гризман, този въпрос е оставен з лятото, още повече, че Манчестър Юнайтед се отказа от привличането на френския футболист, което внася спокойствие сред мениджмънта на каталунците. Впрочем, планът за трансфера на Гризман е ясен - Барселона възнамерява да плати 100 милиона евро за нападателя, а част от средствата да бъдат осигурени от продажбата на Хавиер Масчерано, Арда Туран и Андре Гомеш.

 

  Сподели
295