Шави: Барса не играе футбол


Н. Гавазов

Шави: Барса не играе футбол

Бившият полузащитник на Барселона Шави, който в момента защитава цветовете на Ал Садд, сподели мнение за играта на каталунците през този сезон.

"Барса не играе футбол, а някакъв друг вид спорт. Няма други отбори, освен Гуардиола с неговия Манчестър Сити. Барселона винаги избира труден път, който носи още по-голямо удоволствие при победите. В мачовете на каталунския отбор даже вратарят трябва правилно да избира, на кой играч да подаде.

Що се отнася до Неймар, то неговата роля в състава на Барселона може да бъде определена като кинжална. Той повлия на играта на отбора. С него нямаше нужда да си подаваш 30 пъти, за да вкараш гол. Правилното бе да се използва неговото майсторство.

Валверде преобрази стила на игра на Барселона. За отбора стана важно да владее топката, а Меси създава хаос сред своите опоненти на терена. Фланговите играчи станаха по-значими, тъй като те разтягат атаката на отбора. А освен това Паулиньо изскача от дълбочина.

Меси може да прави каквото си иска на терена. Погледнете колко бързо той получава топката, когато съперникът е под преса. Лионел е универсален футболист, най-добрият в историята, истинско чудо. Той бе идеалното крило, а сега играе през центъра.

Моят стил на игра е оцеляването в чист вид. Старая се да контролирам пространството и времето на терена. Никога не съм имал сила и специални умения. С течение на времето започнах да вдигам глава и да се оглеждам в търсене на съотборник, на когото да подам. Аз съм подавач. Още от дете успях да компенсирам своите бавни крака с бързо мислене", заяви Шави.

 

  Сподели
396