Барселона си има нов президент


Н. Гавазов

Барселона си има нов президент

Новият президент на Барселона се казва Сандро Росел, който спечели напълно убедително вчерашните избори и остави далеч назад своите конкуренти. Бившият вицепрезидент бе избран с категоричните 61% от общия вот, а втори остана Агусти Бенедито с по-малко от 15 %. Това е сериозен удар върху Жоан Лапорта, който бе определил като свой наследник Хауме Ферер, но той не получи почти никаква подкрепа от хората, имащи право на глас.

Росел става 39 президент на „блауграна" в нейната 110 годишна история и ще поеме поста от Лапорта, който в продължение на седем години бе начело на клуба.

„Аз ще бъда президент на всички членове. Победата на изборите не е моя, а на всички членове. Защото високата избирателна активност демонстрира желанието на феновете да работят и да покажат ангажимента си към клуба", заяви веднага след оповестяване на изборните резултати Росел.

За новият президент сега предстои тежка работа. Както е известно, той не изпитва големи симпатии към старши треньора Гуардиола и в скоро време ще се срещне с него за да обсъдят бъдещето му. В същото време ще бъде освободен спортният директор Чики Бегиристайн, и съвсем скоро ще бъде обявен и новият заместник.

Ето и изборните резултати:

Сандро Росел: 35 021 гласа

Агусти Бенедито: 8 044 гласа

Марк Ингла: 7014 гласа

Хауме Ферер: 6 168

 

  Сподели
169