Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион

Бетис - Хетафе
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 03.11.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Антонио Матеу

Тимът на Бетис допусна четвърта загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг андалусци малко изненадващо отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еспаньол. Поражението остави "зелено-белите" с актив от 16 точки, като към момента селекцията на Кике Сетиен заема 8-мо място в подреждането. Кемпбъл и Дигар са аут за домакините.

Новакът Хетафе пък постигна трети успех до момента. Преди седмица съставът от покрайнините на Мадрид осъществи пълен обрат през втората част, за да победи с 2:1 коравия тим на Реал Сосиедад. Головете за предвождания от Хосе Бордалас отбор паднаха в последната четвърт на мача. Така Хетафе вече има 10 пункта е на 12-то място в таблицата. Отсъстващи за тима са Шибасаки, Пачеко и Суарес.

Прогноза: Бетис - Хетафе 2:1


Валенсия - Леганес
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Валенсия се наложи с 2:1 при визитата си на Алавес в среща от 10-ия кръг на Ла Лига. Това бе шеста поредна победа за "прилепите", които все по-усилено започват да дишат във врата на лидера в класирането Барселона. Гостите от едноименния град поведоха в 34-ата минута, когато Андреас Перейра асистира на Симоне Дзадза, а последният с много хубав удар прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Пачеко. Малко след почивката домакините изравниха резултата.Всичко в мача се реши в 66-ата минута, когато Родриго бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Родриго Ели.

Валенсия събра 24 точки от 10 мача в първенството на Примера. "Прилепите" удържаха 7 победи, а в три срещи завършиха наравно. Сега отборът е 2-ри, на 4 точки след лидера Барселона и на 4 пред Реал Мадрид и Атлетико. Според статистиката, това е най-добрият старт за Валенсия в своята история. Освен това "лос че" спечелиха шест поредни мача, повтаряйки клубния рекорд.

Леганес пък приключи със серията от пет последователни кръга без поражение в Ла Лига. В последния си двубой от първенството "лос пепинерос" отстъпиха с 1:2 като гости на амбициозния Севиля. Поражението остави хората на Асиер Гаритано със 17 точки, като Леганес е на 7-мо място. Серантес, Амрабат, Рамос и Муньос са с травми.

Прогноза: Валенсия - Леганес 3:1


Алавес - Еспаньол
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Пабло Гонсалес

Третата поредна и общо девета загуба до момента закотвиха тима на Алавес на последното 20-то място с едва 3 точки. Този път баските отстъпиха от намиращия се в много силна форма тим на Валенсия, падайки с 1:2 у дома. За предстоящата среща треньорът Джани Де Биаси няма да може да разчита на Лагуардиа и Ернандес.

Съставът на Еспаньол постигна трети успех от старта на текущата кампания. Преди седмица "папагалчетата" се наложиха с 1:0 у дома над Бетис, като по този начин каталунците вече имат 13 точки и успяха да се придвижат до 10-ото място в таблицата. Лопес и Гайтан са аут за гостите.

Прогноза: Алавес - Еспаньол 1:1


Леванте - Жирона
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Мунуера

Леванте записа трето поредно равенство в предишния кръг от Ла Лига. Новаците определено могат да съжаляват, тъй като пропиляха комфортен аванс от два гола на полувремето и в крайна сметка завършиха 2:2 като гости на Ейбар. В момента "прилепите" са на 12-то място с 12 точки. В лазарета на тима са Лопес и Марти.

Жирона записа впечатляваща победа над Реал Мадрид с 2:1 в мач от 10-ия кръг на Примера. "Белия балет" водеше в резултата, но допусна обрат веднага след почивката. Иско откри резултата в 12-ата минута. Кристиан Стуани изравни в 54-ата минута. В 58-ата Порту направи 2:1. При първия гол Стуани премина между Начо и Рамос и шутира силно в близкия ъгъл 1:1. При второто попадение пък останаха сериозни съмнения за засада. Мафео стреля по диагонала, а на метър пред голлинията Порту отклони с петичка в мрежата - 2:1. Така абсолютният дебютант в Ла Лига вече е 13-ти с 12 точки на сметката.

Прогноза: Леванте - Жирона 2:2


Селта Виго - Атлетик Билбао
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хесус Хил

Отборът на Селта записа втора поредна загуба в първенството, която бе много разочароваща. "Небесносините" отстъпиха с 1:2 като гости от нямащия победа до момента тим на Малага, който се намира в зоната на изпадащите. Поражението остави галисийци с 11 точки, като хората на Хуан Унсуе са на 14-то място в колоната. Мор и Роканглия са контузени, а Бланко е наказан.

Принципно амбициозният тим на Атлетик Билбао инкасира втора поредно и общо пета загуба в актива си от началото на сезона. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 у дома от лидера Барселона. Така "лъвовете" остават с 11 точки и са на незавидната за тях 15-та позиция. Муняин и Ундабарен са контузени, а Баленциага и Де Маркос са под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Атлетик Билбао 1:1


Реал Сосиедад - Ейбар
Стадион: "Ипуруа", Сан Себастиан
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Трухийо

Реал Сосиедад рухна в заключителните минути на мача си срещу Хетафе. Баските водеха с 1:0 до 78-ата минута, но допуснаха два гола за крайното 1:2 и в крайна сметка си тръгнаха с празни ръце от покрайнините на Мадрид. Играчите на Еусебио Сакристан остават 14 точки и са на 9-то място в класирането. Контузени са Агирече, Гуриди, Родригес, Вела и Сурутуса.

Тимът на Ейбар записа второ поредно домакинско равенство, след като преди седмица клубът от едноименното градче демонстрира характер и успя да заличи пасив от два гола на полувремето за крайното 2:2 срещу новака Леванте. Въпреки спечелената точка, баските продължават да се намират в непосредствена близост до зоната на изпадащите, като са на 17-то място с 8 точки. За регионалното дерби с Реал Сосиедад аут са Ескаланте, Леон, Родригес, Рико, Карийо и Ривера.

Прогноза: Реал Сосиедад - Ейбар 3:1


Виляреал - Малага
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Атлетико Мадрид и Виляреал не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в среща от 10-ия кръг на Примера дивисион. Анхел Корея даде аванс на домакините с попадение в 61-ата минута.
Всичко вървеше добре за столичани, но в 81-ата Карлос Бака изравни, след като се разписа с глава от пет метра, засичайки центриране от корнер. Така "жълтата подводница" вече има 17 пункта и е на 6-то място. За настоящия двубой треньорът Хавиер Кайеха не може да разчита на Фернандес, Суарес, Асенхо и Семедо.

След 10 кръга най-после Малага видя малко светлина в тунела и постигна първия си успех от началото на сезона. Андалусци се наложиха с 2:1 над Селта. Въпреки чаканата победа, тимът от южния пристанищен град остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място с 4 точки. За тежкото гостуване на Виляреал с травми са Ролан, Рика, Кузманович, Поланко, Торес и Росадия.

Прогноза: Виляреал - Малага 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231