Представиха Жозе Моуриньо в Реал Мадрид (видео)


.

Представиха Жозе Моуриньо в Реал Мадрид (видео)

На официална пресконференция днес в 14:00 българско време, Реал Мадрид представи новия си старши треньор Жозе Моуриньо. Според подписаният договор португалеца ще остане на "Сантяго Бернабеу" в продължение на четири години, като няма клауза, според която двете страни да могат да прекратят едностранно отношения. Португалският специалист пристигна в 12,25 часа българско време със синьо “Ферари” заедно с агента си Жорже Мендеш. "Моуриньо ще работи в Реал Мадрид в следващите четири години. За нас е чест да имаме сред нас един от най-престижните треньори в света. Много сме доволни, че го привлякохме в Реал Мадрид," заяви генералният директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано.На събитието не присъстваше президентът на испанския клуб Флорентино Перес.

 Real Madrid's new coach Jose Mouirinho holds a press conference at Estadio Santiago Bernabeu on May 31, 2010 in Madrid, Spain.

"Не знам дали съм роден за треньор на Реал Марид, но със сигурност съм роден за да бъда треньор. Обичам предизвикателствата и съм привлечен от историята на този велик клуб. Следя отблизо големите очаквания към отбора през последните години и свързаните с тях провали. Това наистина е един уникален клуб. Всеки голям и уважаващ себе си треньор трябва да води Реал в определен момент от своята кариера. Изключително съм доволен от факта, че ще бъда начело на отбора през следващите години. За мен това е огромна чест, но щастието в Мадрид идва с победите и трофеите," заяви Моуриньо.

 New Real Madrid head coach Jose Mourinho of Portugal holds a press conference at  the Santiago Bernabeu stadium on May 31, 2010 in Madrid, Spain.

"Мисля, че всеки треньор трябва да е подготвен за уволнение, но ако един треньор се страхува да не бъде уволнен, това е защото не работи добре. Ако не работи добре, е нормално да има големи трудности. Много съм самокритичен, но и много самоуверен и не мисля за уволнение. Смятам, че четири години са достатъчен период за триумфи и създаване на отбор с лице. Ще приготвя настоящето и бъдещето, без да мисля за освобождаване. Не се радвам за уволнението на Пелегрини, но така е във футбола. Идвам с големи мечти и надежди. Вярвам силно в моите нови футболисти. Надявам се, че те също възлагат надежди на своя нов треньор. Благодаря на борда на директорите, че ме избра, и обещавам да оправдая доверието. Аз съм Жозе Моуриньо с всичките си позитиви и негативи," добави новият треньор на мадридчани.

 Real Madrid's new coach Jose Mouirinho smiles during a press conference at Estadio Santiago Bernabeu on May 31, 2010 in Madrid, Spain.

"Нужно е да променя някои неща в методите на работа. Ще променя някои неща относно виждането какво представлява треньорът. Аз съм треньорът , нищо повече. Аз съм треньор, който работи в колектив с ясното съзнание, че треньорът носи отговорност. Един голям треньор без голяма структура около себе си не е голям треньор. Аз винаги искам да работя с най-добрите. Уважавам труда на Пелегрини в Мадрид, надявам се той да има добро бъдеще и да поеме добър отбор, отговарящ на неговите амбиции. Не искам да говоря за миналото на Мадрид. Гледах почти всички мачове на Реал Мадрид, но това не е насоката, към която искам да мисля. Не искам да говоря за миналото," добави Моуриньо.

Кратко видео от пресконференцията: Тук

  Сподели
146