Официално: Реал махна Пелегрини


.

Официално: Реал махна Пелегрини

Неизбежното се случи и ръководството на испанския гранд Реал Мадрид официално уволни старши треньора Мануел Пелегрини, съобщи лично президентът на "Кралския клуб" Флорентино Перес на пресконференция след инзвъредна среща на Борда на директорите на клуба. Така то вече ще може спокойно да назначи Жозе Моуриньо на треньорския пост, като това най-вероятно ще стане факт в близките дни. Единственото нещо, което остава е "белите" да постигнат договорка с Интер за прекратяването на договора на португалеца с италианския тим. Както е известно през изминалия сезон колосът от Милано стигна до мечтан требъл под ръководството на Жозе Моуриньо, спечелвайки Шампионската лига, титлата и купата на Италия.

"Убедени сме, че Моуриньо е точният човек, той ще е новият треньор на Реал. Мануел Пелегрини е уволнен. Ще представим официално Жозе веднага, след като ситуацията около контркта му бъде разрешена", сподели Перес на "Сантяго Бернабеу" пред насъбралите се журналисти.

Очаква се "белия балет" да плати около 16 милиона евро компенсация на Интер, за да може "нерадзурите" да пуснат Специалния да отиде в Мадрид преди изтичането на договора му, който изтича през лятото на 2012 година. Португалският специалист ще подпише контракт за четири години със столичани, като той ще прибира по 10 милиона евро на година.

  Сподели
72