Барселона се отказала от Дибала заради Коутиньо


Н. Гавазов

Барселона се отказала от Дибала заради Коутиньо

Барселона се е отказала от покупка на Пауло Дибала в полза на Филипе Коутиньо, съобщават испански източници. Според информацията, Ювентус е бил готов да продаде звездата си на Барселона за сумата от 120 милиона евро, за което испанският вицешампион е бил уведомен. Клубовете започнали преговори след продажбата на Неймар на ПСЖ и преди Усман Дембеле да договори условията на личния си договор с каталунците.

Барселона обаче изпуснала да получи Дибала заради приоритет в полза на полузащитника на Ливърпул Филипе Коутиньо. Решението е лично на спортният директор на каталунците Роберт Фернандес, който посъветвал управата да заложи на бразилеца, защото Дибала няма да може да се сработи с Лионел Меси.

В крайна сметка мърсисайдци показаха характер и задържаха звездата си, което пък върна Барселона отново към варианта с Дибала. Малкото време до края на прозореца обаче е накарало Ювентус категорично да води преговори, независимо от желанието на каталунците да платят дори по-голяма сума от предварително договорената в размер на 120 милиона евро.

Така в крайна сметка испанският вицешампион успя да подпише само с Усман Дембеле.

 

  Сподели
119