Неймар-старши: Барселона загуби моето уважение


Н. Гавазов

Неймар-старши: Барселона загуби моето уважение

Бащата на нападателя на ПСЖ Неймар съобщи, че Барселона не е заплатила уговорените от по-рано 26 милиона евро, заради което той е загубил уважението към каталунския клуб. Напомняме, че съгласно условията на контракта, подписан между бразилеца и Барселона през лятото на 2016 година, Неймар - старши трябваше да получи 26 милиона евро до 28 юли. Каталунците обаче отказаха да платят тази сума, след като стана известно, че футболистът се е договорил с ПСЖ и се готви да напусне "Камп Ноу".

"Моят син е щастлив, а ние трябва да уважаваме неговия избор - той имаше мъжеството да го направи. Надяваме се, че изборът е направен в правилното време, а ние имахме време да го обмислим. Той искаше да промени съдбата си. Защо си мислите, че в ПСЖ му е гарантирано спечелването на "Златната топка"? Напротив, това щеше да е много по-лесно в Барселона", заяви Неймар-старши.

"Що се отнася до бонуса от 26 милиона евро, Барселона не ми плати тези пари и аз нищо не мога да направя с това. Вече не мога да шантажирам клуба. Сега Барселона загуби моята подкрепа. В клуба искаха да уговоря сина си да остане, но какво мога да кажа, след такова отношение от страна на ръководството? Даденият пункт бе записан в контракта. Благодарение на него бе увеличена опцията за откупване - това бе уговорено. Но, ако хората не уважават това, което говорят, аз няма да уважавам това, което те пишат", добави родителят.

 

  Сподели
183