Севиля спечели финала за Купата на Краля


.

Севиля спечели финала за  Купата на Краля

С голове на Капел в 5 минута и Навас в 91 - ва, Севиля победи Атлетико Мадрид с 2:0 във финала за Купата на Краля. „Дюшекчиите" играха по-добре и имаха повече положения за отбелязване на гол. Андалусците обаче бяха по-ефективни и това им помогна да спечелят Купата за пети път  в своята история и пети трофей във всички турнири в последните 4 години....В 5-та минута, след меле пред вратата на Атлетико Мадрид Навас стреля, но топката отскочи от защитник на „дюшекчиите" и попадна в Капел, който с мощен удар с левия си крак я изпрати във вратата на Де Хея. 1:0 за Севиля!

След гола столичани започнаха да притискат съперника си, наложиха волята си и на няколко пъти бяха близо до гола, но Севиля успя да удържи на яростните атаки и до края на полувремето резултатът се запази в тяхна полза. В 11 минута вратарят на андалусците Палоп стана истинска мишена за ударите на Уйфалуши, Агуеро и Форлан, но успя да запази вратата си суха. В 17 минута отново провидението спаси Севиля, след като Шимао изстреля топката опасно, но вратарят спаси.

Форлан имаше лош късмет тази вечер - уругваецът не се отказа да обстрелва вратата на своя съперник, но всичките му удари попадаха в ръцете на Палоп или минаха отстрани. В 38 минута Лопес проби отляво и подаде, но мощният изстрел след това бе крайно неточен. В 42 минута отново пред Форлан се откри възможност за отбелязване на гол, но отличната намеса на Палоп отклони топката встрани от гредата. Малко преди това и Агуеро не можа да намери целта.

Второто полувреме продължи както и първото - високо темпо и огромна интензивност в действията на футболистите. Първото положение бе за Атлетико Мадрид, когато в 49 минута след мощен изстрел на Тиаго отново се намеси блестящо. Отговорът на Севиля не закъсня и след пробив на Капел отляво, Навас стреля опасно, но Де Хея улови. Всичко може би щеше да бъде решено в 58 минута, когато Кануте изведе Негреде сам срещу Де Хея, но младият вратар отклони топката с тялото си.

Нито един от футболистите не си даде отдих и „дюшекчиите" продължиха да атакуват яростно, а Севиля разчитаха на бързо изнасяне на топката. Страстите се нагорещиха в 70 минута, когато Переа изчисти топката с шпагат от краката на Капел, и въпреки, че игра за коженото кълбо, предизвика негодувание в андалусците и почти се стигна до меле. Вихреното темпо продължи с пълна сила и мадридтчани отново бяха близо до изравняване след удари на Агуеро и Форлан, но късметът тази вечер бе на страната на Севиля.

Точката на спора сложи окончателно Навас, който след много бърза контратака излезе сам срещу Де Хея и преодолявайки вратаря от дясно оформи крайното 2:0 за своя отбор.

Така и завърши мача - хората на Алварес триумфираха за пети път в своята история с Купата на Краля,  екстазът на пивържнците на Севиля бе неописуем.

АТЛЕТИКО МАДРИД - СЕВИЛЯ 0:2

0:1 Д. Капел (5)
0:2 Х. Навас (90)

АТЛЕТИКО : Де Хеа; Уйфалуши, Переа, А. Домингес, А. Лопес; Рейес, Тиаго, П. Асуншао(Грасия - 60'), Симао (Хурадо - 60'); Форлан, Агуеро
Старши треньор: Кике Санчес Флорес

СЕВИЛЯ : Палоп; Конко, Скилачи, Ескюде, Луна; Х. Навас, Зокора, Ренато(Лоло-90'), Капел(Пероти-88'), Негредо, Кануте
Старши треньор: Антонио Алварес

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Уйфалуши (А); Ренато, Луна, Скилачи (С)
СЪДИЯ: Мехуто Гонсалес
СТАДИОН: "Ноу Камп"

 

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
127