Барса взе горещото Ел класико в Маями (видео)


В. Мухарски

Барса взе горещото Ел класико в Маями (видео)

Барселона се наложи над Реал Мадрид с 3:2 в първото Ел Класико за сезона, което обаче има най-приятелски характер. Двата тима се изправиха един срещу друго на “Hard Rock Stadium" в Маями в двубой от приятелския турнир International Champions Cup.

Още в 3-ата минута голямата звезда на Барса Лионел Меси откри резултата. Серхио Бускетс изведе аржентинеца в наказателното поле и той откри резултата, след като първо финтира Модрич, а лек рикошет в тялото на Рафаел Варан направи безпомощен Кейлор Навас.

Точно 4 минути по-късно Неймар демонстрира техника и комбинира с Луис Суарес. Уругваецът отклони към Ракитич, който с хубав удар вкара втори гол за Барселона. Малко по-късно Ракитич и Суарес бяха близо до това да покачат на 3:0, но нямаха късмет при завършващия удар.

Иначе Реал успя да отвърне на удара и след около четвърт час игра резултатът бе изравнен. Ковачич получи пространство пред наказателното поле и прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата. Барса продължи да бъде по-активният отбор, но Суарес и Меси пропуснаха от добра позиция.

В 36-ата минута "белите" направиха страхотна контра, след която стигнаха до изравнително попадение. В случая топката бе пратена към Марко Асенсио, за когото не бе трудно да разстреля Силесен за 2:2.

В 50-ата минута Неймар центрира от фаул, а бранителите в бяло забравиха за Жерард Пике, който необезпокояван прати топката в мрежата. Малко по-късно правещият добър мач Неймар пропусна да се разпише. До края на срещата положения имаше и пред двете врати, но до нов гол така и не се стигна, а двамата наставници напомниха за приятелския характер на срещата, след като се възползваха от правото си на повече смени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158