Атлетико се стреми към дубъла


.

Атлетико се стреми към дубъла

Атлетико може да завърши сезона си, като спечели невероятния дубъл, когато дюшекчиите се изправят срещу Севиля в утрешния финал за Купата на Краля. Столичани биха английския тим Фулъм миналата седмица, завоювайки трофея в Лига Европа. Това е първото отличие за Атлетико от 14 години насам, когато мадридчани съумяха да спечелят дубъл (титла и купа).

Сега, след слаба кампания в шампионата, където Атлетико финишира на девета позиция, на 52 точки от шампиона Барселона, хората на Кике Санчес Флорес могат да превърнат този сезон в един от най-успешните за клуба с победа на "Камп Ноу".

"Това е нещо, което не очаквахме на старта на кампанията, донесла ни досега много чест", заяви нападателят на аржентинския национален отбор Серхио Агуеро след триумфа миналата сряда.  Това беше първият трофей на 21-годишния футболист с клуба. "Но ние сме по средата на мечтата", сподели младият играч.

Наставникът Кике Санчес Флорес даде почивка на повечето от титулярите си, включително остриетата Диего Форлан и Серхио Агуеро, за загубата в събота срещу Хетафе с 0:3 в последния кръг от сезона.

"Няма фаворит", каза вратарят на Севиля Андрес Палоп. "Всичко се промени. Набрахме сили и трябва да извлечем позитивите от това", добави стражът.

Тъй като двата клуба си осигуриха участие в Европа, купата може да позаличи проблемните сезони в първенството, които накараха двата отбора да прибегнат до треньорски рокади.

Севиля назначиха Антонио Алварес на мястото на уволнения Маноло Хименес, въпреки че вторият изведе севилци до втори финал в последните три години и общо седми в историята на клуба. Севиля надви Хетафе с 1:0 през 2007 г.

Междувременно Атлетико привлече Санчес Флорес за сметка на Абел Ресино, понеше тимът не вървеше в нито една от надпреварите, в които участваха.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
162