Барселона - Реал Валядолид: Без излишни сантименталности


.

Барселона - Реал Валядолид: Без излишни сантименталности

Барселона - Валядолид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 16.05.2010
Час: 20:00
Съдия: Мигел Анхел Перес Ласа


Срещата между Барселона и Реал Валядолид се очаква с огромен интерес както от феновете на Барса, така и от тези на Реал Мадрид. Среща, която при победа на „каталунците" ще узакони господството им в испанския футбол и ще даде отговор на въпроса: „Кой ще бъде шампиона?". В момента Барселона са първи с 96 точки - с една пред вечния враг и милиони привърженици на „блауграна" нямат търпение да видят любимците си отново на върха.

След отпадането на отбора от Шампионската лига защитата на титлата бе поставена под заплаха, защото след шока в който изпаднаха хората на Гуардиола, следваха две много тежки гостувания - на традиционно неудобния Виляреал и на борещия се за промоция в Шампионската лига Севиля. Наставникът обаче явно успя да мотивира футболистите си, които категорично разбиха Виляреал с 4:1, а почти същото щяха да направят и със Севиля, повеждайки с 3:0. Феновете на Барса обаче бяха поставени на изпитание, когато домакините намалиха до 2:3 и до последно не се знаеше как ще завърши тази среща. В крайна сметка второто най-тежко гостуване завърши успешно, благодарение на което в момента всичко е в ръцете на „каталунците".

Валядолид започна сезона не лошо и всички прогнози сочеха, че отборът ще гравитира около средата на таблицата. В края на първия полусезон и в началото на втория обаче тимът изпадна в криза и от 18 мача в Примерата, записа едва една победа, а загубите бяха цели 9. Това смъкна отбора близо до зоната на изпадащите, и въпреки относителното стабилизиране и постигнатите три победи в шест мача, това не успя да компенсира пропадането преди това. В момента „виолетовите" са на 16 място с 36 точки - колкото и конкурентите му Малага и Сантандер.

Основният проблем пред Гуардиола е, че мозъкът на отбора Шави няма да играе в последния мач от Лигата. Както е известно, полузащитникът получи петия си жълт картон срещу Севиля и въпреки обжалването в четвъртък, решението на Комитета по спортна дисциплина остана непреклонен. Максуел също получи петият си жълт картон в миналия кръг и няма право да играе. Това ще даде възможност на Абидал да заеме мястото на бразилеца отляво на защитата. Иниеста е включен в групата, но сам заяви, че няма да рискува и да влезе в игра, ако има съмнения, че не се чувства добре. Така при схема на игра 4-3-3, Педро, Къркич и Меси ще бъдат начело на нападението. Бускетс ще заеме мястото на Шави, а Кейта и Яя Туре отиват на фланговете.

Сиси, Лазаро, Рубио, Нивалдо и Орно са контузени и наставникът на гостите Хавиер Клементе няма да може да разчита на тях. Това ще прати Прието в центъра на отбраната, а Коща на левия фланг на полузащитата. Схемата на игра с която излизат гостите е 5-4-1, като Манучо ще бъде самотният нападател, а Пеле и Бараха ще го подпомагат отзад.

Какви са очакванията ни за мача? Според феновете на гостите и тези на Реал Мдрид - това е равният мач. Аз си мисля обаче, че като оставим еднакво силната мотивация за победа във футболистите на Барселона и Реал Валядолид, едва ли може да намери човек друга прилика. И не става дума само за разлика в качеството на един или двама футболисти, но тук ще си окажат влияние и традициите, както и подкрепата на хилядите дошли на трибуните. Разбира се домакините ще търсят ранен гол, за да не може да не се изнерви мача, и ако той падне, предполагам, че Меси и компания ще започнат да се забавляват, да забавляват и публиката и тогава може да се получи разлика от повече от три гола.

Прогноза за: Барселона - Реал Валядолид 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

24 април Барселона - Херес 3:1 (Примера)
28 април Барселона - Интер 1:0 (Шампионска лига)
01 май Виляреал - Барселона 1:4 (Примера)
04 май Барселона - Тенерифе 4:1 (Примера)
08 май Севиля - Барселона 2:3 (Примера)

Валядолид:

18 април Малага - Валядолид 0:0 (Примера)
25 април Спортинг Хихон - Валядолид 0:2 (Примера)
01 май Валядолид - Хетафе 0:0 (Примера)
05 май Атлетико Мадрид - Валядолид 3:1 (Примера)
08 май Валядолид - Расинг Сантандер 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Валядолид

79 мача
50 победи за Барселона
16 равенства
13 победи за Валядолид
Голова Разлика: 180:69 за Барселона

През този сезон:

23 януари 2010 Валядолид - Барселона 0:3 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.04
Равен - 13.00
Валядолид - 34.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124