Валверде: Искам да направя Барселона още по-велика


Н. Гавазов

Валверде: Искам да направя Барселона още по-велика

Новият старши-треньор на Барселона Ернесто Валверде сподели впечатленията си от своето назначаване за наставник на каталунския отбор.

"Привилегия е да оглавиш Барселона. Чувствам, че ми провървя от това, че клубът ми предложи работа. Много се радвам на новия етап от своята кариера. Това е огромно предизвикателство за мен и имам намерение да направя Барселона още по-велика, отколкото е сега", заяви Валверде.

"Моето минало като играч на отбора? Това бе много отдавна. Сега съм по-стар, а времената са други. Тогава бях много млад, а сега много по-добре осъзнавам значението на работата в Барселона", каза още специалистът.

"Очакванията? Иска ми се всичко да премине добре и хората да са доволни. Феновете искат да видят от отбора предана игра и тяхната подкрепа. Иска ми се те да остават доволни от отбора, както бе в предишните години. През последните сезони феновете се наслаждаваха на работата на велики играчи и треньори. Моята идея се състои в това те да се наслаждават на още повече и да се гордеят с отбора", завърши Валверде.

 

  Сподели
168