Севиля - Барселона: Титлата ще се реши в този ден


.

Севиля - Барселона: Титлата ще се реши в този ден

Севиля - Барселона
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 08.05.2010
Час: 22:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


3240 минути на футбол в Ла Лига......За 54 часа футбол Барселона вкара 91 гола и постигна 29 победи - с една по-малко от Реал Мадрид, но точките, които постигнаха „блауграна" са 93 - с една повече от „белите", което в случая е по-важно. 180 минути преди края на дългата надпревара двата гранда приличат на самотни бегачи, открояващи се от останалите 18 отбора повече от ярко и на практика без конкуренция. Очакванията, че през последните два кръга ще се решат въпросителните около титлата не се оправдаха - Барселона гостува на неудобния Виляреал, но постигна разгромен резултат, а Реал Мадрид излезе на терена на още по-неприятния домакин и борещ се за промоция в Шампионската лига Майорка, и благодарение на виртуоза Роналдо също отнесе своя противник.

Този уикенд не ни очаква нищо ново. Докато Реал Мадрид приема Атетико Билбао, конкурента Барселона гостува на борещия се участие в Шампионската лига състав на Севиля.

Честно казано на „рохибланкос" не им пука за бъдещия победител в Барселона. С право, защото отборът се бори за последното място даващо право на участие в Шампионската лига и трябва да се пребори с конкуренцията на Майорка, които са на точка зад тях. Също така тимът го очаква финал за Купата на Краля след по-малко от две седмици, но преди това - в събота вечер те ще трябва да се справят с Барселона.

Играта на Севиля до преди два месеца бе ужасна, но след смяната на старши треньора Маноло Хименес с Антонио Алварес нещата се промениха много и в положителна посока. Откакто новият служебен наставник застана начело, тимът постигна пет победи от седем мача, а отбелязаните голове - 20, което говори от само себе си за агресивния стил на игра, който наложи Алварес. В последният кръг на Примерата Севиля победи с впечатляващото 5:1 Расинг Сантандер на неговият стадион, а през миналия уикенд Атлетико Мадрид с 3:1. Така в момента „рохибланкос" се намират на четвърто място в класирането с 60 точки от 36 мача и с големи шансове за участие догодина в турнира на Шампионската лига.

Въпреки многото победи и отбелязани голове, които натрупаха, за Барселона няма друга алтернатива освен шампионската титла. Отпадането от Шампионската лига, както и от Купата на Краля, остави пред отбора „свободен" само един трофей - този на Ла Лигата, а когато конкурента е Реал Мадрид, това вече е повече от задължително да не се допусне кръвния враг да спечели първенството.

След шока от отпадането от Интер „блауграна" се възстанови много бързо и само след три дни успя да победи с 4:1 при гостуването си на Виляреал, като Меси вкара дежурните си два гола, а впрочем той направи същото и във вторник вечер срещу Тенерифе, но на „Ноу Камп". Сега обаче предстои още по-тежко гостуване, този път на „Санчес Писхуан" и може би от този мач зависи титлата, защото в последния кръг Барселона е домакин на аутсайдера и почти изпадналия Реал Валядолид.

„Ние знаем, че за нас е важна само победата. Това е много важен мач, ако искаме да станем шампиони. Не може да си позволим да завършим наравно. Ще атакуваме от самото начало. Ще видите един амбициозен отбор", заяви Гуардиола на днешната пресконференция.


Наставникът на домакините Антонио Алварес изпитва определени кадрови проблеми и това прави задачата на Севиля много трудна. В областта на защитата за мача отпадат Кала, Санчес, Драгутинович и Наваро, което е наистина проблем. В средата на терена ключовият полузащитник Пероти лекува травма, както и Дюшер. От нападателите отпадна Акоста, но пък за сметка на това се завръща Фабиано. Схемата на игра е 4-4-2.

Пике се контузи срещу Тенерифе и поне за сега Гуардиола няма да може да разчита на защитника си. Иниеста и Абидал продължават да лекуват своите травми и по този начин в средата на терена ще застанат Шави, Бускетс и Кейта. Отдясно на защитата ще бъде Максуел, а двойката централни защитници ще оформят Пуйол и Милито. Атаката ще се води от Педро, Ибрахимович и Меси. Схемата на игра е 4-3-3.

 

Излишно е да предполагаме какво ни очаква в срещата Севиля - Барселона. На „Санчес Писхуан" нито един гостуващ отбор не може да се чувства комфортно, особено ако домакините поведат в резултата. С Навас, Кануте, Фабиано и Пероти „рохибланкос" изглеждат твърде заплашително. Те победиха тук Реал Мадрид през есента, но по-важното е, че от много други отбори в света знаят какво е да победиш Барселона - направиха го на „Ноу Камп" в турнира за Купата на Краля.

„Излизаме в най-важния си мач за сезона уверени, че ще победим. Всички сме развълнувани и знаем, че зависим само от себе си за да се класираме в Шампионската лига. Ще дадем 120% от себе си, за да вземем трите точки", закани се бразилският нападател на домакините Фабиано.

В същото време Барселона ще се опита да си отмъсти за отпадането в турнира за Купата на Краля и едва ли споделят намеренията на домакините. Още повече, че Меси и компания победиха тук с 1:0 в споменатия турнир, натиквайки противника си в собствената му половина през всичките 90 минути. Сега очаквам всичко да се реши през първите 15 минути на двете полувремена, но това зависи от изобретателността на нападателите на каталунците, а начело с Меси не бива да се съмняваме в техните способности.

Прогноза за: Севиля - Барселона 2:3


Последни 5 изиграни срещи:

Севиля:

13 април Валядолид - Севиля 2:1 (Примера)
17 април Севиля - Спортинг Хихон 3:0 (Примера)
25 април Хетафе - Севиля 4:3 (Примера)
02 май Севиля - Атлетико Мадрид 3:1 (Примера)
05 май Расинг Сантандер - Севиля 1:5 (Примера)

Барселона:

20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)
24 април Барселона - Херес 3:1 (Примера)
28 април Барселона - Интер 1:0 (Шампионска лига)
01 май Виляреал - Барселона 1:4 (Примера)
04 май Барселона - Тенерифе 4:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Севиля - Барселона

139 мача
37 победи за Севиля
32 равенства
70 победи за Барселона
Голова Разлика: 265:177 за Барселона

През този сезон:

05 януари 2010 Барселона - Севиля 1:2 (Купа на Краля)
13 януари 2010 Севиля - Барселона 0:1 (Купа на Краля)
16 януари 2010 Барселона - Севиля 4:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Севиля - 6.00
Равен - 4.33
Барселона - 1.50


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116