Майорка - Реал Мадрид: Мечтите могат да се сбъднат


.

Майорка - Реал Мадрид: Мечтите могат да се сбъднат

Майорка - Реал Мадрид
Стадион: "ОНО Естади", Майорка
Дата: 05.05.2010
Час: 23:00
Съдия: Карлос Клос Гомес

 

Три кръга преди края на сезона в Примерата, напрежението е повече от огромно и въпреки, че 36 кръг е в средата на седмицата, натискът върху отборите расте с приближаването на предстоящите срещи. Можем да кажем, че централният двубой в междинният кръг заема мачът между Майорка и Реал Мадрид. Срещат се два отбора, които имат различни цели, но обединени от страхотната нужда да вземат трите точки.

Домакините от Балеарските острови се намират на четвърто място в класирането с 59 точки от 35 мача и поне в навечерието на този двубой са участници в турнира на Шампионската лига. Поне засега...., защото конкурента им Севиля е само на две точки след тях и гостува на Расинг Сантандер, който от своя страна ще се бори до смърт за оставането си в елита.

Майорка провеждат забележителна кампания и не само, че опровергаха някои анализатори, които им предричаха отпадане от елита, но почти със сигурност догодина ще участват в евротурнирите, а за Шампионската лига вече споменахме. Силата на островитяните несъмнено се казва „Оно Естади" - домашната арена, която хората на Грегорио Мансано превърнаха в своя крепост. От 17 изиграни мача тук, „Лос Баралетс" постигнаха 14 победи, допуснаха само 11 гола и по този показател ги изпреварва само Барселона.

През уикенда слабият иначе като гост Майорка постигна едва третата си победа през сезона, но срещу кого! - Атлетико Билбао, който е кандидат за Лига Европа и един от най-силните домакини в първенството.

Реал Мадрид е в реална опасност, въпреки галактическите си разходи за трансфери миналото лято, да остане без трофей през сезона, а за проекта „Перес", който явно е бил във въображението на някои хора не се говори отдавна. В неделя вечер „Белият балет" измъчи за кой ли път изстрадалите си привърженици срещу гостите от Осасуна в един мач, в който защитата сякаш не знаеше какво да прави, а връзката между средната линия и нападателите я нямаше. И когато се виждаше, че памплонци ще откажат „белите" от титлата, голът на Роналдо за победата с 3:2 изпрати сигнал към Барселона - „Ние все още сме в борбата". Това не спести подигравките на Иниеста, който бе на мача и след неговият край каза, че е дошъл в Мадрид за да гледа филм, но за съжаление той се е оказал ужасно лош.

„Отборът игра много лошо. Говоря за нападатели, полузащитници и защита", заяви разярения Роналдо след срещата.

Така или иначе, Реал Мадрид е в борбата за титлата, но за да продължава да застрашава Барселона, ще трябва задължително да вземе трите точки срещу негостоприемния домакин Майорка.


Грегорио Мансано не може да се оплаче от кадрови проблеми. Като изключим контузията на Туни, която е дълговременна, а отборът играе добре и без него, както и Рамис, други контузени няма. Няма и наказани. Така наставникът ще може да разчита в защита на Рубен и Нунес, които заемат място в центъра на ариегарда, а Жоземи и Айозе застават по фланговете. Изборът им не е случаен, защото у дома си двамата играят много ефективно в атака, подпомагайки своите нападатели при създаване на числено преимущество над противника. В опорната зона диригент ще бъде Марти, който ще разпределя задачите между Алварес и Кастро. Валеро ще започне зад двамата нападатели и ще ги подпомага в атаките им. На върха на нападението единият футболист със сигурност ще бъде Адурис. За втори нападател колебанията са между Уебо и Виктор, но аз си мисля, че наставникът ще предпочете камерунеца, който е по-мощен от Виктор и би се справил със съпротивата на Албиол и Рамос. Схемата на игра е 4-4-2, като разбира се това е твърде относително и много често домакините атакуват с петима футболисти разположени в една линия.

18 играчи, включително Ройстън Дренте, попаднаха в списъка на Мануел Пелегрини за мача срещу Майорка. Холандецът се е възстановил от разтежения в лявото бедро и му е позволено да играе. Хуанфран от Реал Мадрид Кастия, който дебютира през уикенда отново е в списъка, докато Марсело липсва поради петия си жълт картон. Раул, Ваарт, Ласана и Пепе все още не са готови и остават в испанската столица.

Групата за мача: Вратари: Касияс, Дудек; Защита: Арбелоа, Гарай, Албиол, Серхио Рамос, Мецо; Халфове: Алонсо, Гаго, Дренте, Гранеро, Гути, Кака, Диара, Хуанфран; Нападение: Роналдо, Игуаин, Бензема.

Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като атаката ще водят Роналдо и Игуаин. Зад тях ще застане Кака, а в средата на терена Гранеро, Алонсо и Гаго. Гарай и Албиол заемат места в центъра на защита, по фланговете - Рамос и Арбелоа.

Несъмнено е, че ни очаква свиреп сблъсък между Майорка и Реал Мадрид, които вярват в чудеса. Никой не се съмнява, че домакините ще се хвърлят в люта битка, за да завоюват правото да играят в Шампионската лига. Реал е другият отбор, който няма да пожали сили, но за да спечели Лигата. „Оно Стадио" има лоша слава за гостуващите отбори и може тук да приключат надеждите на „белите". Но същото може да се каже и за Майорка, чиито път е вероятно да пресече Реал.

Домакините готвят вече „шоково" посрещане на своите гости и обещаха победа на феновете си, ако бъдат подкрепяни от тях.

„В сряда ще постигнем победа срещу Реал. Надявам се обаче да усетим топлината от подкрепата на нашите фенове", сподели Мансано след победата на „Сан Мамес" през уикенда.

„Вярвайте в спечелването на Лигата. Ако се откажем от трите точки на този етап, то със сигурност губим титлата", призова пък Роналдо.

„Излизаме срещу отбор, който прави страхотен сезон и иска да играе в Шампионската лига. Ще бъде трудно", бе по-умерен Пелегрини.

Майорка зависи изцяло от себе си, за да постигне своите цели. Същото не могат да кажат в Реал. Коя мечта ще се сбъдне? В сряда вечер на „Оно Естадио" поне част от загадката ще бъде решена. За мен колкото и невероятно да звучи фаворит е Майорка, но съвета ми е да се играе срещата с троен знак.

Прогноза за: Майорка - Реал Мадрид 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Майорка:

11 април Майорка - Валенсия 3:2 (Примера)
14 април Реал Сарагоса - Майорка 1:1 (Примера)
19 април Майорка - Осасуна 2:0 (Примера)
25 април Майорка - Малага 1:1 (Примера)
02 май Атлетик Билбао - Майорка 1:3 (Примера)

Реал Мадрид:

10 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
15 април Алмерия - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
18 април Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)
24 април Реал Сарагоса - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
02 май Реал Мадрид - Осасуна 3:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Майорка - Реал Мадрид

51 мача
12 победи за Майорка
10 равенства
29 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 97:52 за Реал Мадрид

През този сезон:

10 януари 2010 Реал Мадрид - Майорка 2:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Майорка - 5.50
Равен - 4.20
Реал Мадрид - 1.55


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142