Енрике: Тези точки са с цената на злато


Н. Гавазов

Енрике: Тези точки са с цената на злато

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнение за победата с 4:1 срещу Виляреал в мач от 36-я кръг на Примера дивисион.

"Трудно ни бе. Тези точки са с цена на злато. Бяхме по-добри във всички аспекти. Но ни провървя с някои голове. Реализирахме своето преимущество през първото полувреме, а след почивката показахме по-класна игра. Трябва да играем еднакво добре с топката и без нея. Четири гола във вратата на Виляреал свидетелства за това, колко хубаво играхме. Съперникът се затвори, високо пресираше, но успяхме да преодолеем тяхната отбрана", заяви Енрике.

"Меси е специалист, той знае къде най-добре да се разположи, за да заплашва вратите. Свободно местехме топката , а това много ни помогна", каза още специалистът.

"Времето ще покаже, ще може ли Неймар да ознаменува собствена епоха. Неговото разбиране за футбола, както и всички бразилци, се отличава от останалите. Той работи на невероятна скорост. Понякога това е балет, понякога е нещо изключително, нещо повече от футболен дрибъл", завърши Енрике.

 

  Сподели
135