Перес е заделил 40 милиона за играчите при златен дубъл


Н. Гавазов

Перес е заделил 40 милиона за играчите при златен дубъл

Футболистите на Реал Мадрид ще получат сериозни премии, ако успеят да оформят златен дубъл, спечелвайки Примера дивисион и Шампионска лига, съобщава AS. Според информацията, президентът на клуба Флорентино Перес е заделил 40 милиона евро за стимулиране на отбора, като тази сума е от това, което клубът ще получи от участието си в Шампионска лига.

Реал вече спечели до тук 30 милиона евро от УЕФА: 12.7 милиона е фиксирано плащане за участие в груповата фаза, 1.5 милиона - за всяка победа в групата, 500 000 за всяко равенство, 6 милиона за победа в 1/8-финалите, 6.5 милиона за класиране на полуфинал, където Реал и Атлетико ще разиграят още 7.5 милиона евро.

Победителят в турнира ще получи 15 милиона евро, а финалистът - 11 милиона. Също така клубът може да получи около 20 милиона евро за транслация на мачовете. Като цяло, победителят в Шампионска лига ще спечели около 75 милиона евро.

Според AS, в случай на златен дубъл ръководството на клуба ще разпределят бонусите по следния начин: 36 милиона евро за 24-те футболисти от отбора (по 1.5 милиона евро за всеки играч), 2 милиона евро за Зинедин Зидан и 2 милиона евро ще бъдат разпределени между треньорския щаб и 11 футболисти от академията, които бяха заявени за участие в Шампионска лига в списък "Б", а също и служителите, работещи с първия отбор.

Реал за последно направи златен дубъл през сезон 1957/58.

 

  Сподели
237