Mалага спря Севиля за топ 3


FUTBOL-TV

Mалага спря Севиля за топ 3

Малага почти спря Севиля за третото място в Примера дивисион, след като записа победа с 4:2 в андалусийско дерби от 35-ия кръг. Малага не се бори за нищо в първенството, но си направи удоволствието да победи регионалния съперник, като го остави на четвъртата позиция и с три точки /68/ по-малко от третия Атлетико Мадрид.

Двубоят започна отлично за водения от Хорхе Сампаоли тим, който поведе чрез Франко Васкес в 30-ата минута, но допусна изравняване още преди почивката, като точен за домакините беше Пабло Форналс.

Сандро се възползва от грешка на Пареха, реализирайки попадение в 51-ата минута. Малко по-късно Сандро намери Диего Йоренте в дълбочина и той направи резултата 3:2. В 89-ата Сандро пропусна дузпа, но Хуанкар последва топката и я прати в мрежата на Севиля за крайното 4:2.

Третата позиция осигурява участие на испанския представител директно в групите на Шампионска лига, докато четвъртият ще трябва да играе в квалификационните кръгове. Малага пък е 12-и с 42 точки на сигурно място в класирането.

  Сподели
162