Бивш съдия: Роналдо се опита да излъже съдията в Ел Класико


Н. Гавазов

Бивш съдия: Роналдо се опита да излъже съдията в Ел Класико

Бившият съдия Хуан Андухар Оливер коментира някои спорни решения в мача между Реал Мадрид и Барселона. Както е известно, каталунците постигнаха победа с 3:2, но след мача и двата отбора имаха своите претенции към съдийската бригада.

"Марсело вдигна лакът по време на скок (в ситуацията с Меси). Съдията напълно спокойно можеше да го изгони в 20-та минута, особено отчитайки колко кръв имаше по лицето на аржентинеца. Що се отнася до Каземиро, той получава жълт картон в 12-та минута. Тук си е чист жълт картон. В 45-та минута задължително трябваше да получи втори жълт картон за нарушение срещу Меси по време на контраатака на Барселона. Ернандес допусна грешка, след като не изгони Каземиро при тази ситуация. Картонът на Рамос е заслужен. Това е опасен фаул срещу Меси. Рамос влезе в борба за топката с двата крака напред. Без съмнение, това е директен червен картон", заяви Оливер.

"Възможната дузпа на Роналдо в началото на мача? Съдията взе вярното решение в тази ситуация. Умтити закачи Кристиано в наказателно поле, но това е игрова ситуация, при която е неизбежен контактът между двамата. Но този контакт е недостатъчен за отсъждането на дузпа. Роналдо просто падна, надявайки се да заблуди съдията и да извлече максимума от ситуацията", каза още бившият съдия.

 

  Сподели
147