Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол - Бетис
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 31.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Алехандро Гонсалес

Отборът на Еспаньол продължава да си дели първото място заедно с новака Алавес по отношение на равенствата в Примера. В предишния кръг каталунците извъртяха 10-то реми в настоящата кампания. Този път играчите на Кике Санчес Флорес направиха 1:1 при гостуването си на Ейбар. След спечелената точка "папагалчетата" имат общо 40 и са на 10-та позиция в таблицата. Рока е наказан, а Дуарте, Пиати и Рейес са с стравми.

Бетис пък постигна едва втората си домакинска победа за настоящата календарна година, след като в последния си мач от първенството севилци очаквано победиха с 2:0 слабака Осасуна. Селекцията на Виктор Санчес има 31 точки и е на 13-то място в подреждането. Пичини и Манди са контузени за гостите.

Прогноза: Еспаньол - Бетис 1:0


Виляреал - Ейбар
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Давид Окон

Серията от три поредни победи на Виляреал приключи в предишния кръг, когато "жълтата подводница" отстъпи с 0:1 при гостуването си на Лас Палмас. Поражението сериозно удари по амбициите на предвождания от Фран Ескриба тим за място в Топ 4 в крайното подреждане. Валенсианци останаха с 48 точки и вече са на 7 от Атлетико Мадрид, заемайки 5-ото място. Черишев и Асенхо са контузени за домакините.

Ейбар пък записа трето равенство за последните си пет мача. В предишния кръг баските извъртяха второ поред 1:1, като този път това се случи у дома срещу Еспаньол. След ремито футболистите на Хосе Мендилбар имат 41 пункта и са на 8-ма позиция. Нано и Сариеги са аут за Ейбар.

Прогноза: Виляреал - Ейбар 2:1


Осасуна - Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хосе Мунуера

Слабакът Осасуна инкасира 19-та загуба от началото на сезона. Този път клубът от Памплона падна с 0:2 при визитата си на Бетис. Въпрос на време е Осасуна да се завърне скорострелно обратно в Сегунда Дивисион. Селекцията на наскоро назначения сърбин Петър Василйевич заема последното 20-то място в класирането с 11 точки.

Атлетик Билбао също допусна поражение в предишния кръг. Баските загубиха дербито у дома срещу лидера Реал Мадрид с 1:2. Така "лъвовете" не успяха да се доближат в непосредствена близост до Топ 6 и остават на 7-ма позиция с 44 точки. С травми в селекцията на Ернесто Валверде са Гарсия, Ремиро и Алварес, а под въпрос са Адурис и Сегин.

Прогноза: Осасуна - Атлетик Билбао 0:2


Реал Сосиедад - Леганес
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Реал Сосиедад получи втори тежък удар, след като в рамките на два поредни кръга играчите на Еусебио Сакристан на два пъти загубиха регионалните баски дербита. Първо тимът бе надигран у дома с 0:2 от Атлетик Билбао, а в последния кръг и Алавес се справи с Реал за крайното 1:0. Така клубът от Сан Себастиан остава с актив от 48 точки и заема 6-то място в класирането, като надеждите на "синьо-белите" за участие в Шампионската лига наесен почти се изпариха. За настоящия двубой аут за домакините са Вела, Гренеро, Мартинес, Тоньо, Ияраменди, Агирече и Сурутуса.

Леганес записа второ поредно равенство и така дебютантът в Ла Лига няма поражение вече в три последователни кръга. Този път "лос пепинерос" направиха 0:0 у дома с Малага и след спечелената нова важна точка в битката за оцеляване тимът от предградията на Мадрид е на спасителното 17-то място с 26 точки, а първият от отборите под чертата е на дистанция от 5 пункта. Серантес, Ибаньес, Ел Жар и Тимор са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад - Леганес 1:0


Севиля - Спортинг Хихон
Стадион: "Рамон Санчес Писхуна", Севиля
Дата: 02.04.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Иняки Виканди

За малко повече от месец Севиля претърпя на няколко сериозни крушения. Южняците вече са с малки шансове в борбата за титлата в Примера. В предишния кръг андалусци загубиха с 1:3 визитата си на Атлетико Мадрид и след изненадващите преди това ремита срещу новаците Алавес и Леганес хората на Хорхе Сампаоли са с 57 точки, като са на 8 от върха. Между тези срещи "рохибланкос" бяха елиминирани и от английския Лестър в Шампионската лига. Севиля е на 3-та позиция в колоната. В лазарета на тима са Рами, Меркадо, Йоветич, Тремулинас, Пареха, Луна и Крон-Дейли, а Ескудеро е наказан.

Спортинг Хихон постигна едва пета победа от началото на сезона, но успехът за клубът от провинция Астурия дойде в много подходящ момент. В предишния кръг "червено-белите" се наложиха с 3:1 у дома срещу Гранада, който е един от преките конкуренти в битката за оцеляване. След спечелените три точки играчите на Жоан Франсеск вече имат 21 пункта, но продължават да са под чертата, заемайки 18-то място, а спасението засега е на дистанция от 5 пункта. За тежкото гостуване в Севиля аут са Дъглас, Мере, Вегера и Касес.

Прогноза: Севиля - Спортинг Хихон 2:0


Валенсия - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 02.04.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Валенсия записа трета поредна загуба далеч от дома и вече в пет последователни мача "прилепите" нямат успех като гост. Този път "лос че" отстъпи с 2:4 при визитата си на шампиона Барселона в много интересен и напрегнат двубой. В крайна сметка селекцията на Воро остава с 30 точки и е на 14-то място в подреждането. Мангала е наказан, а с контузии са Мина, Абденур, Монтоя, Нани и Машадо.

Седмица след гръмкия успех над Барселона с 2:1 Депортиво Ла Коруня можеше да хвърли в екстаз своите фенове и с победа в голямото регионално дерби срещу Селта. Уви, това не стана, а "Супер Депор" загуби отново сблъсъка с 0:1. Така футболистите на Гайска Гаритано продължават да са с 27 точки и са на 16-то място в колоната. Луисиньо е наказан, а с травми са Арибас, Москера, Хил и Сидней.

Прогноза: Валенсия - Депортиво Ла Коруня 3:2


Селта Виго - Лас Палмас
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 03.04.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Клос Гомес

Селта прекъсна серията от две последователни загуби и общо четири поредни мача без успех в първенството срещу възможно най-подходящия съперник. В предишния кръг "небесносините" сразиха с минималното 1:0 като гости големия регионален съперник Депортиво Ла Коруня. Така играчите на Едуардо Берисо вече имат 38 точки и са на 11-то място в таблицата.

Лас Палмас постигна втора поредна победа у дома. Този път клубът от Канарските острови се наложи с 1:0 над амбициозния състав на Виляреал. По този начин "лос амарийос" вече са с 35 пункта и се намират на 12-та позиция в класирането. За гостуването във Виго аут за селекцията на Кике Сетиен са Лемос, Симон и Гомес.

Прогноза: Селта Виго - Лас Палмас 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279