Сарагоса ще направи опит да откаже Реал Мадрид от титлата


.

Сарагоса ще направи опит да откаже Реал Мадрид от титлата

Реал Сарагоса - Реал Мадрид
Стадион: "Ла Ромареда", Сарагоса
Дата: 24.04.2010
Час: 21:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


Пет кръга преди края на шампионата Реал Сарагоса се намира в много деликатна ситуация да се спаси от изпадане и остане в елита на испанския футбол. В момента отборът е на 16 място с 34 точки, зад него е Малага е с 33, и под чертата - Тенерифе с 32. На даден етап от първенството арагонци бяха в зоната на изпадащите, но след като подмениха половината отбор през зимния трансферен прозорец, резултатите не закъсняха - за сравнение през първия полусезон бяха записани 11 загуби, докато сега те са само 4! В края на март дойде и победата с 3:0 над третия Валенсия, а през уикенда и равенството 0:0 при гостуването на Атлетико Билбао.

Реал Мадрид продължава да бъде ангажиран с преследването на титлата и нямам как другояче - след провалите в турнира за Купата на Краля и Шампионската лига, така широко рекламираният от медиите „проект Перес" се провали и единственият шанс да бъдат оправдани милионите е поне да се спечели вътрешното първенство. В Ел Класико насред „Бернабеу" хората на Пелегрини бяха надиграни и победени от Барселона, но „белите" бързо се отърсиха от шока и постигнаха набързо две победи срещу Алмерия и Валенсия, очаквайки грешка на своя вечен враг. И тя не закъсня, когато шампионите не успяха да победят градският си съперник Еспаньол. Така Реал Мадрид е отново в борбата за титлата и с много по-добри шансове за нея, отколкото преди два кръга, а безмилостното преследване на Барселона продължава.

Добрата новина за наставника на Реал Сарагоса е възстановяването на Контини и той ще заеме своето място в центъра на отбраната. Лошата е, че Лафита, Лагуардиа и Уче пропускат заради травми. Така Елисеу ще застане на десния фланг, а Габи и Едмилсон в опорната зона. Постройката на игра ще бъде 4-2-3-1. Определено защитен вариант е избрал старши треньорът Гей - наситена с футболисти средна зона, изтеглени назад полузащитници и само един нападател отпред.

Пелегрини няма да може да разчита на контузения Дренте, както и на наказания Албиол. Кака се завърна към тренировка след 45 дни лечение на травмата получена срещу Олимпик Лион, но със сигурност няма да започне мача. На пейката ще бъдат и Раул, Гаго, Метцелдер, Бензема, Диара, Ласана и Дудек.Така в центъра на защитата ще застанат Гарай и Рамос, а Гранеро, Алонсо и Гути ще оформят средната линия на отбора. В атака са обичайните заподозряни Роналдо и Ихуаин. Схемата на игра ще е 4-3-1-2.

И така, мадридчани продължават да бъдат ангажирани с постигането на 98 точки в първенството с което ще преследват Барселона до последно, а това означава само едно - всичките пет мача трябва да бъдат спечелени от „белите". В същото време Сарагоса ще се опита да спре серията от седем поредни победи като гост на именития си съперник. Старши треньорът на домакините Гай заяви вече, че „Целта е да спрем най-добрият отбор. Всеки един мач до края ще изиграем като финал".

Гарай, който ще играе като централен защитник пък контрира: „Имаме пет мача в които ще играем на живот и смърт, за всичко или нищо и ще преследваме Барселона до последно".

Вратарят на домакините Роберто пък обяви, че иска Барса да стане шампион. Това означава, че стражът няма намерение да допусне гол. Дали така мислят обаче Роналдо и Игуаин?

Въпросителните са много, но едно е ясно - очаква ни страхотен мач, в предвид на това, че загубата на точки и за двата тима е фатална. Иска ми се да заложа твърдо на Реал Мадрид, но според мен, не е излишно човек да се подсигури и с един знак за равенство. Никак няма да е изненада, ако двубоят не излъчи победител.

Прогноза за: Реал Сарагоса - Реал Мадрид 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Реал Сарагоса:

27 март Реал Сарагоса - Валенсия 3:0 (Примера)
03 април Реал Сарагоса - Малага 2:0 (Примера)
11 април Осасуна - Реал Сарагоса 2:0 (Примера)
14 април Реал Сарагоса - Майорка 1:1 (Примера)
18 април Атлетик Билбао - Реал Сарагоса 0:0 (Примера)

Реал Мадрид:

28 март Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:2 (Примера)
04 април Расинг Сантандер - Реал Мадрид 0:2 (Примера)
10 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
15 април Алмерия - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
18 април Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Сарагоса - Реал Мадрид

113 мача
20 победи за Реал Сарагоса
23 равенства
70 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 239:134 за Реал Мадрид

През този сезон:

19 декември 2009 Реал Мадрид - Реал Сарагоса 6:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Реал Сарагоса - 10.00
Равен - 5.50
Реал Мадрид - 1.28

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164