Барселона - Херес: Шампионът ще сложи край на една кошмарна седмица


.

Барселона - Херес: Шампионът ще сложи край на една кошмарна седмица

Барселона - Херес
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 24.04.2010
Час: 19:00
Съдия: Сесар Мунис Фернандес


В последната седмица около Барселона се случиха неща, които показаха, че и европейският шампион може да се огъне и да бъде подложен на натиск. При всички положения комфорта за каталунците свърши: разочароващото 0:0 срещу Еспаньол скъси разликата с вечния враг на една точка и застраши защитата на титлата. А ударът, който хората на Моуриньо нанесоха в Милано застраши пък европейската корона. Всичко това приземи Барса на земята и удари не толкова по самочувствието, колкото по честолюбието на футболистите. В този смисъл мачът срещу последния в Ла Лига Херес идва в най-подходящия момент.

Депортиво Херес, намирайки се в края на таблицата за класиране с 27 точки от 33 мача, най-вероятно ще изпадне от елита на испанския футбол. Андалусците подобриха значително играта си и в последните десет мача имат само две загуби. Разликата със Малага, които са на 17 място обаче е шест точки, но не е ли малко късно за измъкване от лошата ситуация, след като мачовете до края са само 5? В предишния кръг отборът завърши наравно 2:2 у дома си срещу Расаниг Сантандер и влоши още повече положението си.

Гуардиола има удоволствието да разчита на почти всички футболисти. Иниеста отново отпада от групата, но той не игра и срещу Интер, така, че едва ли отсъствието му срещу Херес ще се забележи. Наказани футболисти няма, така, че наставникът спокойно ще може да избере единадесетте. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, а съставът същия както „нерадзурите". Възможно е обаче Меси и Пике да седнат на пейката или да изкарат само първото полувреме

Наставникът на Хересе Горосито също има щастието да излезе с напълно окомплектован състав, което ще му позволи да избере най-доброто от своите футболисти. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Бермехо в атака. Най-вероятно Мичел ще застане зад него, а опорната зона Кейта и Санчес.

Гуардиола бе предпазлив на пресконференцията и заяви, че очаква много труден съперник. В същото време Горосито заяви, че е надъхал футболистите си и все още се надява на спасение. Наистина, под негово ръководство играта на отбора значително се подобри, а самочувствие също не липсва: „Моите най-големи уважения, но идваме с намерението да спечелим", каза наставникът на гостите. Във футбола стават чудеса, но точно сега едва ли. Според мен Барселона наистина ще има труден съперник срещу себе си заради формата на гостите в момента, но все пак класата си е класа и мисля, че победа с два гола разлика си е в реда на нещата. Което ще повиши настроението на каталунците преди сблъсъка с Интер в сряда и ще сложи край на кошмарната за шампиона седмица.


Прогноза за: Барселона - Херес 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

06 април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска лига)
10 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
14 април Барселона - Депортиво Ла Коруня 3:0 (Примера)
17 април Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)

Херес:

28 март Херес - Валядолид 3:0 (Примера)
04 април Спортинг Хихон - Херес 2:2 (Примера)
10 април Херес - Хетафе 0:1 (Примера)
14 април Атлетико Мадрид - Херес 1:2 (Примера)
18 април Херес - Расинг Сантандер 2:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Херес

1 мач
1 победа за Барселона
0 равенства
0 победи за Херес
Голова Разлика: 2:0 за Барселона

През този сезон:

02 декември 2009 Херес - Барселона 0:2 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.10
Равен - 8.50
Херес - 29.00

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117