Атлетико ще спечели дербито със Севиля


Н. Атанасов

Атлетико ще спечели дербито със Севиля

Атлетико Мадрид - Севиля
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 19.03.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хесус Хил

Отборът на Атлетико Мадрид успя да се утвърди временно на 4-ото място в класирането, след като в предишния кръг "дюшекчиите" очаквано спечелиха гостуването си на слабака Гранада, макар и трудно с минималното 1:0. Така столичани вече имат 52 точки и дръпнаха на 4 пункта от преследвачите Виляреал и Реал Сосиедад. През седмицата "лос колочонерос" очаквано успяха да елиминират състава на Байер Леверкузен и се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига, като именно най-престижният клубен турнир остана единствената възможност за трофей за Атлетико. Тимът загуби два финала в последните няколко сезона, падайки все от градския съперник Реал, и със сигурност хората на Диего Симеоне желая най-сетне да седнат на европейския трон. Иначе за дербито със Севиля аут за Атлети са Фернандес и Тиаго.

Севиля изкара много тежка седмица. Първо андалусци стъпиха накриво в предишния кръг, правейки 1:1 у дома срещу новака Леганес, като по този начин "рохибланкос" извъртяха второ поредно реми и загубиха важни 4 точки, които почти отказаха селекцията на Хорхе Сампаоли от борбата за титлата с колосите Реал Мадрид и Барселона. В момента южняците имат 57 точки и продължават да заемат 3-то място в подреждането, като тимът вече е на 5 пункта от лидера Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. През седмицата севилци отпаднаха донякъде изненадващо от английския първенец Лестър в Шампионската лига след загуба с 2:0 в общ резултат от двамата час 2:3 в полза на "лисиците". За гостуването край Мансанарес с контузии за Севиля са Тремулинас, Крон-Дейли, Краневитер, Кореа и Пареха.

Севиля спечели първия сблъсък срещу Атлетико по-рано през сезона. Като цяло двубоите между двата състава са много равностойни и трудно може да се посочи фаворит в тях, но предвид моментните колебания в изявите на гостите "дюшекчиите" от столицата са фаворити.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Севиля 3:2


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

26 февруари Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
02 март Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
05 март Атлетико Мадрид - Валенсия 3:0 (Примера)
11 март Гранада - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
15 март Атлетико Мадрид - Байер Леверкузен 0:0 (Шампионска лига)

Севиля:

25 февруари Бетис - Севиля 1:2 (Примера)
02 март Севиля - Атлетик Билбао 1:0 (Примера)
06 март Алавес - Севиля 1:1 (Примера)
11 март Севиля - Леганес 1:1 (Примера)
14 март Лестър - Севиля 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Севиля

169 срещи
65 победи за Атлетико Мадрид
51 равенства
53 победи за Севиля
Голова Разлика: 254:241 за Атлетико Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
424