Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Еспаньол - Лас Палмас
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 10.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Мунуера

Тимът на Еспаньол допусна трета загуба в последните си шест мача в Ла Лига. В предишния кръг "папагалчетата" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Виляреал и по този начин играчите на Кике Санчес Флорес останаха с актив от 36 точки. Каталунците заемат 9-то място в подреждането.

Седмица след като изпусна да поднесе сензацията и да победи Реал Мадрид насред "Бернабеу", завършвайки 3:3, тимът на Лас Палмас надви с 5:2 у дома последния в класирането Осасуна. "Лос амарийос" губеха с 1:2 на полувремето, но през втората част хората на Кике Сетиен забиха четири безответни гола. Така тимът от Канарските острови вече има 32 точки и заема 12-то място в колоната. Ливая и Меса са наказани, а Монторо е контузен.

Прогноза: Еспаньол - Лас Палмас 1:1


Валенсия - Спортинг Хихон
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Отборът на Валенсия записа втора поредна загуба като гост в Примера. Този път "прилепите" не успяха да се справят срещу солидния тим на Атлетико Мадрид и играчите на Воро паднаха безславно с 0:3 в столицата. "Лос че" остават с 29 точки са на 13-то място. Перес е наказан, а Машадо и Руис са контузени.

След като инкасира 17-та загуба до момента през сезона, бъдещето на Спортинг Хихон в Ла Лига става все по-несигурно. Този път тимът от Астурия падна с 0:1 у дома от Депортиво Ла Коруня, който също се бори за своето спасение. Спортинг остава на предпоследното 19-то място в таблицата със 17 пункта, като спасението към настоящия момент е на 7 точки.

Прогноза: Валенсия - Спортинг Хихон 2:0


Севиля - Леганес
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Алехандро Гонсалес

Устремилият се към титлата състав на Севиля направи грешна стъпка преди по-малко от седмица, когато андалусци завършиха наравно 1:1 при гостуването си на новака Алавес. Така "рохибланкос" не успяха да запазят изоставането си от лидера Барселона на 2 точки и южняците вече са с 4 по-малко от каталунците, като продължават да са на 3-то място с актив от 56 пункта. Витоло е наказан, а с травми продължават да са Луна, Тремулинас и Крон-Дейли.

Леганес постигна втора последователна победа у дома. В предишния кръг абсолютния дебютант в историята на Примера се справи с 1:0 пред собствена публика над Гранада, който също е сред борещите се за оцеляване. Така "лос пепинерос" вече имат 24 точки и продължават да са на 16-то място в таблицата, като хората на Асиер Гаритано вече се отдалечиха на 7 пункта от опасната зона. Салгеро е наказан, а с контузии са Серантес и Ибаньес.

Прогноза: Севиля - Леганес 4:0


Малага - Алавес
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

Малага инкасира трета поредна загуба в шампионата, след като в предишния кръг тимът от едноименния пристанищен град падна с 0:1 при визитата си на Атлетик Билбао. Поражението смъкна селекцията на Хуанде Рамос до 15-ата позиция в класирането, където андалусци остават с 26 точки. Форналс е наказан, а с контузии са Коне, Кузманович, Уелингтон и Рецио.

Алавес стигна до престижно реми в предишния кръг, когато баските успяха да препънат запътилия се към титлата състав на Севиля. Играчите на Маурицио Пелегрини направиха 1:1 у дома, а със спечелената точка Алавес вече има 34 пункта и са на 11-та позиция в подреждането. Ернандес и Алексис са наказани, а с травми са Собрино и Галилеа.

Прогноза: Малага - Алавес 1:1


Реал Сосиедад - Атлетик Билбао
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 12.03.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес

Реал Сосиедад определено се наслаждава на успешен сезон в Примера. В предишния кръг възпитаниците на Еусебио Сакристан постигнаха 15-та победа в първенството. Този път баските се наложиха с 3:2 при гостуването си на Бетис, след като на три пъти повеждаха в резултата. Така Реал остава в борбата за място в Топ 4 в крайното класиране и място в Шампионската лига наесен. Тимът от Сан Себастиан е на 5-та позиция с 48 пункта. За голямото баско дерби с травми за домакините са Уилиан, Мартинес и Агирече.

Атлетик Билбао постигна четвърта поредна домакинска победа. В предишния кръг "лъвовете" се справиха с минималното 1:0 тима на Малага. По този начин играчите на Ернесто Валверде вече имат 41 точки и успяха да се придвижат до 7-ото място в подреждането. Проблемите за Атлетик са свързани с изявите им далеч от дома, където отборът няма победа от септември месец миналата година. За регионалния сблъсък аут за Атлетик са Мерино и Арицабалага, а опитните Адуриц и Де Маркос са под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад - Атлетик Билбао 2:2


Селта Виго - Виляреал
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 12.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Селта допусна 10-та загуба на сметката си до момента. В предишния кръг галисийци паднаха безславно с 0:5 при визитата си на шампиона и лидер в класирането Барселона. Така "небесносините" остават с 35 точки и са на 10-то място. Бланко и Ернандес са контузени за предвождания от Едуардо Берисо тим.

Виляреал записа втора поредна победа в първенството. В предишния кръг "жълтата подводница" надви с 2:0 у дома Еспаньол и погледна отново към Топ 4 и евентуално място в Шампионската лига. В момента играчите на Фран Ескриба са на 6-то място с 45 точки и преди кръга са на 4 пункта от 4-ата позиция. Асенхо и Черишев са с травми за валенсианци.

Прогноза: Селта Виго - Виляреал 2:2


Осасуна - Ейбар
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 13.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Сантяго Хайме

Макар и до края на настоящата кампания в Примера да остават още 12 кръга, то вече може да се каже, че новакът Осасуна доиграва сезона. Клубът от Памплона е пред бързо завръщане в Сегунда Дивисион, тъй като до момента Осасуна има едва 10 точки и логично е на последното 20-то място. В предишния кръг "червено-сините" паднаха с 2:5 като гости на Лас Палмас.

Ейбар също допусна поражение в предишния кръг. Баските бяха надвити по категоричен начин с 1:4 у дома от гранда Реал Мадрид, който пък логично се бори за титлата. Загубата смъкна играчите на Хосе Мендилбар на 8-мо място в класирането, а Ейбар остава с актив от 39 точки. Рико и Нано са контузени за гостите.

Прогноза: Осасуна - Ейбар 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213