Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад - Ейбар
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 28.02.2017 г.
Час: 20:30
Съдия: Алберто Ундиано

Отборът на Реал Сосиедад записа седма победа в последните си десет мача в Ла Лига. Този път баските се наложиха с минималното 1:0 като гост на Лас Палмас не и без помощта на вратаря на домакините. Играчите на Еусебио Сакристан продължават да са на 5-то място в класирането, като вече имат 44 точки и са само на точка от Топ 4. Мартинес, Агирече и Сисниега са контузени за малкото регионално дерби.

Коравият тим на Ейбар записа четвърта победа в последните пет кръга в Примера. В последния си мач баските сломиха с 3:0 у дома състава на Малага, като по този начин селекцията на Хосе Мендилбар събраха 38 пункта и към момента са на 7-ма позиция. Серхи и Галвес са с травми, а Капа е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Ейбар 2:2


Малага - Бетис
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 28.02.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Малага инкасира десета загуба от началото на сезона. Този път южняците бяха надиграни с 0:3 при визитата си на Ейбар. Клубът от Коста дел Сол остава с 26 точки, като възпитаниците на Хуанде Рамос са с 26 пункта и преди кръга се намират на 14-то място в подреждането.

Съперникът Бетис пък инкасира втора последователна загуба, която бе особено болезнена и така тимът вече нямат успех в шест поредни кръга. "Зелено-белите" загубиха голямото градско дерби срещу Севиля с 1:2 у дома и то след като водеха в резултата след първото полувреме. Андалусци са 15-ти с 24 точки.

Прогноза: Малага - Бетис 1:1


Валенсия - Леганес
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 28.02.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Иняки Виканди

Серията от две престижни победи на Валенсия над Атлетик Билбао и Реал Мадрид приключи в предишния кръг, когато "прилепите" допуснаха късен обрат при визитата си на новака Алавес за крайното 1:2. Поражението остави "лос че" с 26 точки, като играчите на Воро са на 13-та позиция. Машадо, Нани, Монтоя и Руис са контузени, а Ореяна е наказан.

Леганес най-сетне прекъсна поредицата от девет поредни мача без успех в Ла Лига, като в последните си четири срещи тимът от покрайнините на Мадрид допусна само и единствено поражения. В последния си двубой от първенството "лос пепинерос" разбиха с 4:0 у дома състава на Депортиво Ла Коруня, като по този начин играчите на Асиер Гаритано се изместиха до 16-ото място в таблицата.

Прогноза: Валенсия - Леганес 2:0


Осасусна - Виляреал
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 01.03.2017 г.
Час: 20:30
Съдия: Хосе Гонсалес

Боксовата круша в Примера - Осасуна, записа нова загуба на сметката си. Този път тимът от Памплона падна с 0:3 при визитата си на Еспаньол. Новакът е на последното 20-то място в класирането с незадоволителните 10 точки и по всичко личи, че клубът от провинция Навара ще се завърне още в края на настоящата кампания обратно в Сегунда Дивисион.

Серията от четири поредни мача без поражение за Виляреал приключи по драматичен начин преди няколко дни. "Жълтата подводница" поведе с 2:0 у дома при домакинството си на лидера Реал Мадрид, но играчите на Фран Ескриба впоследствие инкасираха пълен обрат за крайното 2:3. Така валенсианци остават на 6-ото място с актив от 39 точки.

Прогноза: Осасуна - Виляреал 1:2


Селта Виго - Еспаньол
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 01.03.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Сантяго Хайме

Явно поизморени след паметния обрат в Лига Европа срещу Шахтьор Донецк, тъй като футболистите на Селта стигнаха до измъчено реми при визитата си на намиращия се под чертата състав на Спортинг Хихон. Селекцията на Едуардо Берисо игра много посредствено до 75-ата минута, когато успя да изравни и да подобри изявите си, като в крайна сметка мачът завърши 1:1. "Галисийци" заемат 10-та позиция с 34 пункта.

След две поредни загуби Еспаньол успя да постигне четвърта победа за последните си шест мача в Примера. Този път "папагалчетата" надиграха с 3:0 у дома слабака Осасуна. Така каталунците вече са 9-ти с 35 пункта.

Прогноза: Селта Виго - Еспаньол 2:1


Гранада - Алавес
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 01.03.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Борещият се за оцеляване състав на Гранада отново демонстрира слабост при изявите си далеч от дома и в последния си двубой от Ла Лига андалусци инкасираха пета последователна загуба в своя визита. Този път южняците бяха надиграни с 1:3 от коравия Атлетик Билбао. Поражението остави клубът от едноименния град на предпоследното 19-то място в колоната.

Новакът Алавес пък постигна втора поредна победа и общо трета в последните пет кръга в първенството. Баските осъществиха късен пълен обрат у дома срещу тима на Валенсия за крайното 2:1. Футболистите на Маурицио Пелегрини са на 11-то място с 33 пункта.

Прогноза: Гранада - Алавес 0:1


Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 02.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Клос Гомес

След трите поредни равенства сега тимът на Депортиво Ла Коруня е в още по-неприятна поредица от четири последователни поражения. Този път галисийци бяха разбити с 0:4 при гостуването си на новака Леганес. Поражението смъкна "Супер Депор" непосредствено над зоната на изпадащите, където отборът има 19 точки, заемайки 17-та позиция, като е само на 2 пункта от първия от тимовете под чертата. Наставникът на домакините на Гайска Гаритано, чието бъдеще става все по-несигурно, няма да може да разчита на Албентоса, Борхес, Балонга и Гама.

Серията от осем поредни кръга без поражение за Атлетико Мадрид приключи преди няколко дни, когато "дюшекчиите" загубиха с 1:2 у дома дербито с Барселона. Играчите на Диего Симеоне имаха немалък брой възможности за отбелязване на повече от един гол, но не успяха да ги материализират. Столичани продължават да са на 4-то място в класирането с актив от 45 точки и с илюзорни шансове за лидерската позиция, която в момента е на дистанция от 10 пункта. "Лос колочонерос" трябва да се постараят да не губят точки, тъй като Реал Сосиедад диша във врата, изоставайки само с една точка. За гостуването край Атлантическия океан с травми за мадридчани са Фернандес, Хуанфран и Тиаго, а Саул е наказан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид 0:2


Севиля - Атлетик Билбао
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 02.03.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Давид Окон

Севиля записа трета поредна победа, която бе особено сладка. В последния кръг "рохибланкос" постигнаха пълен обрат през втората част за крайното 2:1 при гостуването си на Бетис в голямото севилско дерби. Така "армията" на Хорхе Сампаоли продължава да заема 3-то място в таблицата с актив от 52 точки, като е на 3 от лидера Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. За настоящия двубой в лазарета на андалусци са Алварес, Луна, Тремулинас и Крон-Дейли, а с наказания са Пареха, Сарабия и Нзонзи.

Атлетик Билбао успя бързо да се съвземе след крушението, което претърпя в Лига Европа от кипърския Апоел. Баските спечелиха без особени затруднения домакинството си на предпоследния в класирането Гранада с 3:1. Възпитаниците на Ернесто Валверде вече имат 38 точки и заемат 8-ма позиция в подреждането. Аут за гостуването в Севиля са опитният Адуриц, а също и Мерино, Баленциага, Де Маркос, Лапорт и Весга.

Прогноза: Севиля - Атлетик Билбао 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255