Реал Мадрид - Валенсия: Отличен шанс за белите да скъсят дистанцията


.

Реал Мадрид - Валенсия: Отличен шанс за белите да скъсят дистанцията

Реал Мадрид - Валенсия
Стадион: "Сантияаго Бернабеу",
Дата и час: 18.04.2010; 22:00
Съдия: Фернандо Витиенес

След загубата в Ел Класико, Реал Мадрид отстъпи първото място на Барселона, но въпреки това е все още в борбата за трона, очаквайки грешна стъпка на своя конкурент. В четвъртък футболистите на Пелегрини постигнаха много важна, волева победа над Алмерия, която трябваше да накара „Белият балет" освен да забрави за загубата от вечния враг и продължи да го преследва, но и да поизглади смачканото си самочувствие. Това не стана никак лесно: домакините поведоха в 14 минута, но с голове на Роналдо и ван дер Ваарт, все пак Реал достигна до победата.

Ето, че веднага след важния мач срещу Алмерия, идва втори такъв, като на „Бернабеу" пристига третия в класирането Валенсия. Оттук до края на шампионата дори и равен мач за „белите" ще направи шансовете за титлата математически, така, че за домакините не остава нищо друго освен да търсят победата във всяка една среща до края.

Целта на Валенсия през настоящия сезон е да завърши на трето място и да се класира за участие в Шампионската лига догодина. За сега хората на Емери го правят много добре и шест кръга преди края са на седем точки пред четвъртия Майорка. В четвъртък с два гола на Давид Силва валенсианците се приближиха още по-близо до тази си цел, но представянето им извън дома е ужасяващо, след като допуснаха да бъдат победени в шест мача.

„Неприятно ми е да го кажа, но има две Валенсии. Формата ни е много добра, но далеч от дома си не се представяме добре и ние трябва да работим още над това", заяви старши треньора Емери на вчерашната пресконференция.

Пелегрини разполага с достатъчно добър избор на футболисти на всички позиции. За мача се възстанови Гарай, а Дисциплинарната комисия отмени наказанието на Албиол в мача с Алмерия, заради което имаше опасност той да пропусне срещата срещу своя бивш отбор. Така защитата отново придобива своя традиционен вид: Рамос отдясно, Албиол и Гарай в центъра и Арбелоа отляво. Единствено повод за размисъл е полузащитата, където кой ще прави компания на Алонсо и Рафаел ван дер Ваарт, треньорът ще реши в последния момент, но изборът не е малък - Гаго, Ласа и Диара. Най-вероятно марсело и Гути ще започнат на пейката, а Кака отново не попадна в групата.

От лагера на Валенсия постъпват противоречиви информации за кадровото състояние на отбора. От една страна всички контузени нападатели се възстановиха и Емери ще може да разчита на целия си атакуващ потенциал. От друга, слабото място си остава защитата. Поради контузии в групата не бяха включени Мигел, Матиеу, Деалберт и Нваро.Независимо, че през седмицата се възстанови Мадуро, ариегардът на гостите ще се състои от Бруно отдясно, Алексис и Марчена в средата и Алба отляво. Атакуващият квартет ще бъде пък от Ернандес, Мата, Силва и Вия.

В тази среща Реал Мадрид излиза като фаворит и съм сигурен, че след равенството на Барса срещу Еспаньол в събота вечер, „белите" ще направят всичко възможно да подобрят своите шансове за титлата. Това би могло да стане само при победа над своя съперник и едва ли отново Роналдо и компания ще направят грешна стъпка на „Бернабеу".

В същото време Валенсия е била винаги опасен противник, а контраатаките на отбора - зашеметяващи. Това няма начин да не се знае от Пелегрини, чиито футболисти според мен ще пресекат всякакви опити на своите съперници да рушат играта и да контраатакуват.

Очаква ни интересен двубой, в който заради грешната стъпка на каталунците, Реал ще излезе на терена в добро настроение и силно мотивирани за люта битка. Тежък мач, в който домакините ако играят по-съсредоточено в защита, би им донесло победата, а оттам и скъсяване на дистанцията с лидера. Тук знакът е единица, а по-нерешителните могат да се застраховат и с „хикс".

Прогноза за: Реал Мадрид - Валенсия 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

15 Април Алмерия - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
10 Април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
4 Април Расинг Сантандер - Реал Мадрид 0:2 (Примера)
28 Март Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:2 (Примера)
25 Март Хетафе - Реал Мадрид 2:4 (Примера)

Валенсия:

15 Април Валенсия - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
11 Април Майорка - Валенсия 3:2 (Примера)
8 Април Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Лига Европа)
4 Април Валенсия - Осасуна 3:0 (Примера)
1 Април Валенсия - Атлетико Мадрид 2:2 (Лига Европа)

Последните 20 години:

Реал Мадрид - Валенсия

35 мача
19 победи за Реал
6 равенства
10 победи за Валенсия
Голова Разлика: 63:36 за Реал

През този сезон:
12 Декември Валенсия - Реал Мадрид 2:3 (Примера)

Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.40
Равен - 4.50
Валенсия - 8.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29