Левски ще опита да сложи край на серията от 15 мача без загуба на Крумовград


FUTBOL-TV

Левски ще опита да сложи край на серията от 15 мача без загуба на Крумовград

ФК Крумовград - Левски
Стадион: Футболен Комплекс "Никола Щерев – Старика“, Пловдив
Дата: 22.05.2024 г.
Час: 16:00


Левски гостува на Крумовград в Коматево в среща от плейофната фаза на родния шампионат. Двубоят реално е от без значение и за двата отбора, които загубиха шансове за класиране за евротурнирите и вече доиграват сезона. Домакините не познават вкуса на загубата от доста време, като те дори успяха да препънат борещият се за среброто - ЦСКА в предходния кръг, при това в София. Сега на приятната изненада на сезона предстои любопитен мач срещу Левски. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Двубоят е любопитен най-вече заради треньора на Крумовград - Станислав Генчев, който почти сигурно ще поеме Левски от следващия сезон. Дълго време той отричаше това, но след мача с ЦСКА загатна, че може да се случи, тъй като неговият договор с Крумовград изтича, а той би искал да продължи своето развитие. Както вече стана ясно - Николай Костов няма да води повече Левски, като той единствено ще довърши сезона. Така мажоритарният собственик на "сините" - Наско Сираков не спира да води преговори за нов треньор, като очакванията са това да бъде именно Станислав Генчев.

В лагера на Левски настроението най-накрая е приповдигнато след победата над Локомотив Пловдив на "Лаута" в предходния кръг. Сега "сините" ще искат отново да зарадват поне малко феновете си. Николай Костов вероятно ще заложи на същия стартов състав, който излезе срещу Локо Пловдив на "Лаута".

Подобно е положението и в Крумовград. Клайдер Машедо изтърпя наказанието си от един мач и вече ще е на разположение на треньорския щаб. Играчът не успя да помогне на тима си срещу ЦСКА, но ще е готов за мача срещу Левски.

Исторически момент за съдийството в България - за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между Крумовград и Левски. Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този момент Християна Гутева получаваше назначения като 4-и рефер и ВАР съдия, а с успешното си представяне си заслужи доверието на Съдийската комисия за дебют на най-високото ниво в нашето първенство.

 

ПРОГНОЗА: ФК КРУМОВГРАД - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200