Флорентино Перес напуска Реал Мадрид


Н. Гавазов

Флорентино Перес напуска Реал Мадрид

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обмисля да напусне своя пост, съобщават испански източници. Според информацията, главата на Кралския клуб се опитва да намери наследник, който да продължи неговата линия на работа и да уважава това, което ще остави след себе си. Освен това, новият президент трябва да спазва правилата за работа в клуба и да продължи работата по реконструкцията на "Сантяго Бернабеу".

Флорентино Перес за първи път застана начело на Реал Мадрид през 2000 година, спечелвайки изборите в борба с Лоренсо Санса. Пристигането на Перес бе ознаменувано с трансфера на Луиш Фиго, а по-късно бе наложена идеологията за покупка на скъпи имена и игнориране на местните възпитаници, за което често бе критикуван.

Не е тайна, че Перес има големи връзки с различни политици, босът е обвиняван в задкулисие и безскрупулност при преследване на печалби от различни дейности. Флорентино е един от противниците на въвеждането на по-справедливо разпределение на доходите от ТВ правата в испанския футбол.

Реал Мадрид при Перес спечели Примера дивисион през 2001/02, 2002/03, 2011/12, както и Шампионска лига през 2001/02, 2013/14 и 2015/16.

 

  Сподели
220