Победителят от Ел Класико ще се справи и със следващият си голям тест


.

Победителят от Ел Класико ще се справи и със следващият си голям тест

Еспаньол - Барселона

Стадион: "Корнела-Ел Прат"
Дата и час: 17.04.2010, 21:00
Съдия: Ундиано Маленко


El Derbi Barceloni е най-играното местно дерби в историята на Ла Лига, със 150 мача между двата каталунски отбора Барелона и Еспаньол. След като в средата на седмицата двата тима изиграха своите срещи, ето, че в събота на "Корнела-Ел Прат" „бяло - сините" ще се опитат да препънат своя градски съперник към титлата и да помогнат на Реал Мадрид, както го направиха през 2007 година.

Еспаньол е на 14 място в класирането с 37 точки и изглежда почти сигурно, че ще се спаси от изпадане, след като е на 8 точки от опасната черта, шест кръга преди края. Домакините се намираха в серия от пет мача без загуба, но в последния кръг загубиха от конкурента си Расинг Сантандер с 1:3, въпреки, че благодарение на Алонсо поведоха в 33 минута на срещата.

Въпреки недобрата си позиция в класирането, като домакини „бяло - сините" се представят много добре и загубиха само три срещи от общо 16, отбелязаха 18 гола, а допуснаха 14. Най-големият проблем през сезона обаче идва не от допуснатите голове, а по-скоро от неумението на нападателите да вкарват голове - по този показател (средно 0.81 гола на среща) Еспаньол е последен, изпреварван дори от последния в класирането Херес.

Могъщият в страната си и Европа Барселона, след като нанесе своя удар в сърцето на вечния си враг, в средата на седмицата направи втора важна стъпка към спечелване на титлата, побеждавайки Депортиво ла Коруня с класическото 3:0, въпреки, че Гуардиола даде почивка на част от звездите си. Да, обаче каталунците са преследвани безмилостно от Реал Мадрид и всяка една грешна стъпка ще бъде наказана незабавно, което означава, че битката ще се води до последно.

Гуардиола изрази опасенията си вече, че футболистите му могат да станат жертва на победата миналия уикенд, и призова никой да не се самозабравя, и преди важният мач във вторник срещу Интер в турнира за Шампионската лига призова играчите си да мислят само и единствено за каталунското дерби. Защото загубата на точки ще обезмисли победата на „Бернабеу" и ликвидира предимството от три точки. Още пвоече, че Еспаньол е единственият отбор миналия сезон, който успя да победи на „Ноу Камп".

За Еспаньол няма да играе Фернандо маркес, който получи травма в левия крак по време на победата над Атлетико Мадрид миналата уикенд. Отпада и Иван де ла Пена, който лекува дългосрочна контузия. Червеният картон на титулярния вратар Камени в средата на седмицата пък няма да му позволят да вземе участие в дербито. Така на вратата ще видим Алварес, но добрата новина за наставника Почетино е завръщането на Пабло Освалдо, който ще застане на върха на атаката.

Схемата на игра е 4-2-3-1, като Гарсия и Колейхон ще застанат на фланговете, а в средата най-вероятно ще видим Верду. Има вариант в който Гарсия да заиграе в центъра зад Освалдо, то тогава на фланга ще застане Соро, но това ще бъде решение на треньора в последните минути преди мача. В опорната зона е много вероятно да започне Форлин вместо Баена, а Пареха и Руис ще заиграят в центъра на защитата.

Иниеста пропусак дербито със сигурност, след като разкъса мускула си на десния крак. Златан Ибрахимовч е възстановен от травмата си и ще бъде на линия.
Шведът се включи наравно със съотборниците си в сутрешната тренировка на "каталунците". Това на практика означава, че старши треньорът Хосеп Гуардиола ще може да разчита на него.

Добри са новините и за Абидал, след като левият бек започна тренировки с отбора, но най-вероятно ще започне двубоя от резервната скамейка.

Схемата на игра ще бъде неизменната 4-3-3, с която каталунците мачкат съперниците. Атаката ще бъде изградена отново на прекрасното разбирателство между Шави и Меси. В нападение с аржентинската звезда ще си партнират Педро и Анри, а Бусектс и Кейта ще са на втора линия.

Еспаньол винаги са съществували в сянката на своя голям съперник и въпреки, че сега разликата в класирането е голяма, едно дерби винаги дава възможност нещата да бъдат обърнати. Гордостта от носенето на клубната фланелка е по-важна от всякога, така, че можем да очакваме наистина сериозно противопоставяне от страна на домакините. Още повече, че част от мислите на шампиона ще бъдат заети от двубоя с Интер във вторник. Аз смятам обаче, че излезлият невредим от съботното Ел Класико отбор на Барселона ще съумее да не допусне изненада и ще се справи макар и трудно със своя корав съперник.

Прогноза за: Еспаньол - Барселона 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

14 април Расинг Сантаднер - Еспаньол 3:1 (Примера)
11 април Еспаньол - Атлетико Мадрид 3:0 (Примера)
4 април Еспаньол - Хетафе 1:1 (Примера)
28 март Еспаньол - Спортинг Хихон 0:0 (Примера)
24 март Валядолид - Еспаньол 0:0 (Примера)

Барселона:

14 април Барселона - Депортиво 3:0 (Примера)
10 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
6 април Барселона - Арсенал 4:1 (ШЛ)
3 април Барселона - Атлетик Билбао 4:0 (Примера)
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (ШЛ)


Досегашни срещи (последни 20 години):

Еспаньол - Барселона

35 мача
4 победи за Еспаньол
10 равенства
21 победи за Барселона
Голова разлика 27:58 за Барселона

През този сезон:

12 декември 2009 Барселона - Еспаньол 1:0

Коефициенти от bet365:

Еспаньол - 9.00
Равен - 5.00
Барселона - 1.33

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132