Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Еспаньол - Реал Сосиседад
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 10.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес

Възходът на Еспаньол продължи и в предишния кръг, когато каталунците постигнаха трета поредна победа в Примера. Този път играчите на Кике Санчес Флорес се наложиха с минималното 1:0 като гости на Малага. Така "папагалчетата" вече имат 32 точки, които ги изкачиха до 8-ото място в подреждането. Контузени за Еспаньол са Мата и Диоп.

Отборът на Реал Сосиедад спечели трета победа от последните си пет срещи в Ла Лига. Баските се поизмъчиха у дома, но в крайна сметка успяха да обърнат под непрестанния дъжд последния в класирането Осасуна за 3:2. Възпитаниците на Еусебио Сакристан имат 38 пункта, като заемат 5-та позиция в колоната и продължават да са в изгодна позиция дори да мечтаят за Топ 4. За гостуването на Еспаньол в Барселона отсъстващи са Мартинес, Агирече и Сисниега.

Прогноза: Еспаньол - Реал Сосиедад 2:2


Бетис - Валенсия
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Даниел Трухийо

Лошите метеорологични условия в провинция Галисия не позволиха Бетис да проведе гостуването си на местния Депортиво Ла Коруня. Двубоят все още не е насрочен, а севилци си остават с 23 точки и заемат 13-то място в класирането. Сехудо и Рамирес са контузени за андалусци, а под въпрос са Пичини, Санабрия и Мусонда.

Валенсия продължава да се представя много непостоянно. След като допреди няколко кръга "прилепите" демонстрираха добър футбол и постигнаха две поредни победи, които започнаха да изкачват тима нагоре в класирането, сега "лос че" пък е в поредица от две последователни загуби. В последния си мач от първенството играчите на Воро бяха унизени с 0:4 у дома от Ейбар за най-тежкото си поражение от началото на сезона. Валенсия заема има 19 точки и е на 16-та позиция. Машадо, Перес и Руис пропускат гостуването в Севиля поради травми, а с наказания са Гарай и Солер.

Прогноза: Бетис - Валенсия 1:1


Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Серията от пет поредни кръга без загуба за Атлетик Билбао приключи в предишния кръг, когато баските очаквано не успяха да постигнат нищо при визитата си на шампиона Барселона и отстъпиха с 0:3. Така хората на Ернесто Валверде остават с 32 точки и са на 9-то място в класирането. Мерино, Весга и Ечеита са контузени за "лъвовете".

Лошите метеорологични условия в провинция Галисия не позволиха Депортиво Ла Коруня да проведе домакинството си срещу Бетис. Двубоят все още не е насрочен, а "Супер Депор" остават с 19 точки, заемайки 15-та позиция в таблицата. За тежката визита в Билбао треньорът Гайска Гаритано няма да може да разчита на Фуертес, Наваро, Руис, Балонга и Гама.

Прогноза: Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 2:0


Виляреал - Малага
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 12.02.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Иняки Виканди

Виляреал успя да устиска нулево реми при гостуването си на Севиля в един от най-интересните мачове от програмата на предишния 21-ви кръг в Примера. Стражът на "жълтата подводница" дори успя да спаси дузпа на домакините и така гарантира точката за селекцията на Фран Ескриба, която към момента се намира на 6-то място с актив от 35 точки, като шансовете на валенсианци са в изгодна позиция да атакуват и Топ 4. Контузени за Виляреал са Мусакио, Сансон и Йокич.

Лошата серия на Малага от началото на 2017 г. продължава. В предишния кръг андалусци записаха пета загуба в последните си шест мача. Този път възпитаниците на Хуанде Рамос отстъпиха с 0:1 у дома от Еспаньол, а новото поражение остави южняците на 14-то място с 22 точки. Рецио, Сандро, Кузманович, Уелингтон и Муньос са с травми за Малага.

Прогноза: Виляреал - Малага 2:0


Леганес - Спортинг Хихон
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 12.02.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Естрада

Дебютантът Леганес също изпитва трудности в историческия си първи сезон в Ла Лига. Клубът от покрайнините на Мадрид няма победа в първенството вече в 9 поредни кръга, а "лос пепинерос" са в поредица от две последователни загуби. Този път селекцията на Асиер Гаритано отстъпи с 0:2 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Леганес заема спасителното 17-то място с 18 точки и е с 5 повече именно от предстоящия опонент. За настоящия мач аут за Леганес са Тимор, Коне, Серантес и Ибаньес.

Падението на Спортинг Хихон към посока Сегунда Дивисион продължава. В предишния кръг отборът от провинция Астурия инкасира шеста загуба в последните си седем мача, като този път Спортинг отстъпи с 0:1 от новака Алавес. Така тимът е на 18-то място в класирането с актив от 13 точки и е на 5 от спасителната 17-та позиция, която се заема именно от настоящия съперник. Контузени за гостите са Бабен и Касес.

Прогноза: Леганес - Спортинг Хихон 0:0


Лас Палмас - Севиля
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 12.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Отборът на Лас Палмас записа седма загуба за сезона, след като в предишния кръг тимът от Канарските острови изненадващо отстъпи с 0:1 при гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Гранада. По този начин играчите на Кике Сетиен остават с 28 точки и са на 11-та позиция в класирането. Момо, Маседо, Кастелано и Ернан са контузени за "лос амарийос".

Амбициозният състав на Севиля стъпи накриво във втори пореден двубой. След загубата от Еспаньол с 1:3, този път "рохибланкос" не успяха да се наложат у дома срещу коравия Виляреал за крайното 0:0. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли дори пропуснаха дузпа, а ремито остави андалусци на 3-то място в класирането с актив от 43 точки, като тимът е на 3 пункта зад лидера Реал Мадрид, който е с два мача по-малко. Алаврес, Ескудеро, Луна и Крон-Дейли са контузени, а Насри е наказан.

Прогноза: Лас Палмас - Севиля 2:3


Ейбар - Гранада
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 13.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Матеу

Бойкият тим на Ейбар постигна втора поредна победа и общо трета в последния си пет мача в Примера. Този път баските извоюваха по безапелационен начин най-изразителния си успех за настоящата кампания до момента, след като развинтиха с 4:0 като гости отбора на Валенсия. Победата изкачи възпитаниците на Хосе Мендилбар на 7-ото място в класирането, където Ейбар е с 32 точки. Йунка и Кике са в лазарета на домакините.

След шест поредни кръга без успех, борещият се за оцеляване състав на Гранада постигна победа, която възвърна надеждите на андалусци за оцеляване. В последния си мач от Ла Лига южняците надделяха с 1:0 у дома над Лас Палмас. Въпреки успеха, Гранада продължава да е на предпоследното 19-то място с актив от 13 точки. За гостуването на Ейбар с контузии са Маркес, Весо и Мартинс.

Прогноза: Ейбар - Гранада 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
382