Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Депортиво Ла Коруня - Бетис
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 03.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Серията от три поредни ремита за Депортиво Ла Коруня приключи в предишния кръг, когато галисийци инкасираха поражение с 1:3 при гостуването си на Ейбар. По този начин играчите на Гайска Гаритано продължават да са опасно близо до зоната на изпадащите, заемайки 16-то място с 19 точки. Балонга и Гама продължават да са с травми за домакините.

Бетис бе много близо до това да постигне гръмка победа при домакинството си на шампиона Барселона, но в крайна сметка севилци направиха 1:1 у дома срещу гранда. Играчите на Виктор Санчес уцелиха на два пъти гредите, а пък главният рефер не зачете 100%-ов гол на Барса. Със спечелената точка "зелено-белите" вече имат 23 и са на 13-та позиция. Контузени за андалусци са Мартин, Сехудо, Рамирес и Санабрия.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Бетис 1:1


Малага - Еспаньол
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Давид Окон

Малага успя да сложи край на негативната поредица от четири последователни загуби в Примера, но, въпреки това, андалусци отново не спечелиха. Този път хората на Хуанде Рамос направиха 1:1 като гости на последния в подреждането Осасуна. Тимът от Коста дел Сол има 22 точки и е на 14-та позиция таблицата. С контузии за Малага са Ресио, Сандро, Кузманович, Уелингтон, Муньос и Рика.

Коравият отбор на Еспаньол постигна втора поредна домакинска победа с 3:1, само че този път над престижен опонент в лицето на Севиля. "Папагалчетата" отказаха андалусци у дома още през първото полувреме, а с новите три пункта възпитаниците на Кике Санчес Флорес вече имат 29 точки и са на 9-то място, като бавно и постепенно се приближават към зона "Европа". За гостуването на Малага аут за каталунците е Мата.

Прогноза: Малага - Еспаньол 1:2


Валенсия - Ейбар
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Мунуера

След двете поредни победи, които вдъхнаха самочувствие сред редиците на Валенсия, който така или иначе има ужасен до момента сезон, в предишния кръг "прилепите" допуснаха ново поражение. Този път "лос че" загуби визитата си на Лас Палмас с 1:3, а поражението на Канарските острови остави селекцията на Воро с актив от 19 точки на 15-то място. С травми за валенсианци са Машадо, Медран и Бакали, а наказани са Парехо, Ел Хадади и Нани.

Тимът на Ейбар пък изкова осми успех до момента, след като в предишния кръг баските сразиха с 3:1 у дома състава на Депортиво Ла Коруня. Футболистите на Хосе Мендилбар имат 29 пункта и са на 10-та позиция. Преди гостуването във Валенсия контузени са Хунка, Кике и Рамис.

Прогноза: Валенсия - Ейбар 2:1


Севиля - Виляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Алберто Ундиано

Амбициозният отбор на Севиля си намери майстора в предишния кръг и сдаде 2-ото място във временното класиране. "Рохибланкос" отстъпиха с 1:3 при гостуването си на Еспаньол. Поражението бе четвърто от началото на сезона за андалусци и след него играчите на Хорхе Сампаоли остават с актив от 42 точки, но вече са на 3-та позиция и са на 4 пункта от лидера Реал Мадрид. Контузени за домакините са Алварес, Луна и Крон-Дейли, а с наказание е Пареха.

Виляреал прекъсна серията от три поредни мача без победа в Ла Лига, след като в последния си двубой от първенството "жълтата подводница" не допусна изненада у дома и се справи с 2:0 над слабака Гранада. Селекцията на Фран Ескриба е с 34 точки и е на 6-то място в колоната. За тежката визита в Севиля аут са Мусакио, Сансон, Йокич и Еспиноса.

Прогноза: Севиля - Виляреал 3:2


Спортинг Хихон - Алавес
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хесус Хил

Борещият се за оцеляване състав на Спортинг Хихон продължава да е без победа под ръководството на наскоро назначения Хуан Ферер. В предишния кръг тимът от провинция Астурия допусна пълен обрат и загуби с 1:2 гостуването си на Атлетик Билбао. Спортинг е в много тежка последователност от шест поредни мача без успех и в момента отборът е на 18-то място с 13 точки, което преди кръга е на 5 от спасението. Бабен, Касес и Мере са контузени.

Новакът Алавес указа за втори път сериозен отпор на гранда Атлетико Мадрид. Преди седмица играчите на Маурисио Пелегрини измъкнаха второ равенство за кампанията от столичани. Този път Алавес направи 0:0 у дома срещу "дюшекчиите". Въпреки това, баските нямат победа в първенството вече четири поредни кръга и заемат 12-то място с 24 точки. Аут за Алавес са Галилеа и Ромеро.

Прогноза: Спортинг Хихон - Алавес 1:1


Реал Сосиедад - Осасуна
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 05.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Сантяго Хайме

Запътилият се към Топ 4 състав на Реал Сосиедад записа седма загуба от началото на сезона и прекъсна серията си от две поредни победи в Примера. В предишния кръг баските не успяха да укажат каквато и да е съпротива на гранда Реал Мадрид и загубиха гостуването си с 0:3. По този начин играчите на Еусебио Сакристан останаха с актив от 35 точки и са на 5-то място в колоната. В лазарета на баските са Агирече, Сисниега, Гонсалес и Карлос Мартинес, а Иниго Мартинес е наказан.

Новакът Осасуна записа 12-ти пореден двубой без успех в Ла Лига. В последния си мач от първенството клубът от провинция Навара направи 1:1 у дома срещу Малага. Спечелената точка отлепи Осасуна от дъното, но тимът продължава да е под чертата, заемайки предпоследната 19-та позиция с 10 пункта. За тежкото гостуване в Сан Себастиан с травми са Флано, Дигар и Перес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Осасуна 3:0


Гранада - Лас Палмас
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 06.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос дел Серо

Свободното падане на Гранада към посока Сегунда Дивисион продължава с бясна скорост. В последния си мач от първенството андалусци записа нова загуба, като този път южняците бяха надиграни с 0:2 при визитата си на амбициозния Виляреал. Поражението смъкна тимът от едноименния град на последното 20-то място, където Гранада продължава да си е с 10 точки. Аут за домакините са Маркес, Весо и Мартинс.

Тимът на Лас Палмас записа седми успех за сезона. В предишния кръг отборът от Канарските острови се наложи с 3:1 у дома над неубедителния през настоящата кампания състав на Валенсия. С успеха играчите на Кике Сетиен събраха 28 точки на сметката си и към момента са на 11-то място в класирането. В последния ден от трансферния прозорец към състава на "лос амарийос" се присъедини нападателят на ПСЖ и бивш състезател на Реал Мадрид Хесе Родригес. Иначе с контузии за визитата на Гранада са Кастелано, Гарсия и Ернан.

Прогноза: Гранада - Лас Палмас 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
367