Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна - Малага
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 27.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Новакът Осасуна върви стремглаво надолу обратно към Сегунда. В предишния кръг тимът от Навара отстъпи драматично с 3:4 у дома срещу Севиля в много изнервен двубой, като продължава да е на последното 20-то място с актив от едва 9 точки. Флано, Дигар и Перес са контузени, а Фаусто е наказан.

Малага също не е в силна форма. В последния си мач от Ла Лига андалусци очаквано отстъпиха с 1:2 при визитата си на лидера Реал Мадрид, като по този начин възптитаниците на Хуанде Рамос допуснаха четвърта последователна загуба и нямат успех в първенството в шест поредни кръга. Клубът от Коста дел Сол се намира на 14-та позиция с 21 точки. За визитата в Памплона аут са Сандро, Кузманович, Торес и Рика.

Прогноза: Осасуна - Малага 1:1


Виляреал - Гранада
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Виляреал допусна първа загуба от пет поредни кръга насам. В последния си двубой от Примера "жълтата подводница" изненадващо бе торпилирана у дома от непостоянния през този сезон състав на Валенсия с 2:0. Така играчите на Фран Ескриба остават с актив от 31 пункта и са на 6-та позиция в подреждането. В лазарета на Виляреал са Солдадо, Черишев, Мусакио, Бакамбу и Йокич.

Към днешна дата тимът на Гранада се очертава като сигурен изпадащ. Андалусци се намират на предпоследното 19-то място в таблицата с 10 пункта. В последния си мач от елитната дивизия Гранада падна с 1:3 като гост на Еспаньол. Кадровите проблеми в състава на южняците са свързани с травмите на Мартинс, Весо, Коне и Силва, а с наказания са Перейра и Агбо.

Прогноза: Виляреал - Гранада 3:0


Ейбар - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Ейбар записа втора последователна загуба у дома и то срещи солиден опонент. Този път баските бяха пометени с 0:4 от шампиона Барселона. Поражението остави селекцията на Хосе Мендилбар с 26 точки, смъквайки Ейбар до 10-ото място в колоната. Йунка, Кике, Рамис и Арбия са контузени, а с наказание е Ескаланте.

Съставът на Депортиво Ла Коруня записа трето поредно равенство от началото на новата 2017-та година. В предишния кръг галисийци направиха 1:1 като гости на Лас Палмас. С добавената точка играчите на Виктор Санчес вече имат общо 19 пункта и са на 16-та позиция. За гостуването на Ейбар аут за "Супер Депор" са Балонга и Гама.

Прогноза: Ейбар - Депортиво Ла Коруня 1:1


Леганес - Села Виго
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниел Трухийо

Леганес извъртя второ поредно реми в Примера, след като в предишния кръг тимът от покрайнините на Мадрид стигна до 2:2 като гост на другия от новаците Алавес. Така дебютантът в Ла Лига няма победа в първенството вече в седем последователни мача. В момента играчите на Асиер Гаритано са на спасителното 17-то място с 18 точки, като са на 5 от първия от отборите под чертата. Отсъстващи за "лос пепинерос" са Рамос, Мартин, Конте, Серанес и Ибаньес.

Серията от две поредни победи на Селта приключи. В предишния кръг галисийци отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Реал Сосиедад. По този начин възпитаниците на Едуардо Берицо останаха с 27 точки, но към момента запазват 8-ото място в таблицата. През седмицата Селта хвърли бомбата в турнира за Купата на Краля, след като елиминира гранда Реал Мадрид с общ резултат от двата мача 4:3. За настоящия двубой аут са Бланко, Ореяна и Бовю.

Прогноза: Леганес - Селта Виго 1:2


Еспаньол - Севиля
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 29.01.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Иняки Виканди

Отборът на Еспаньол постигна първи успех за новата календарна година. В предишния кръг каталунците очаквано сразиха с 3:1 у дома предпоследния в класирането Гранада. Играчите на Кике Санчес Флорес вече имат 26 пункта и са на 9-то място в колоната. С травми за "папагалчетата" са Морено и Мата.

Севиля постигна пета поредна победа в Ла Лига и отново се доближи само на точка до лидера Реал Мадрид. В зрелищен мач селекцията на Хорхе Сампаоли се наложи над новака Осасуна с 4:3 на неговия стадион. Андалусци се намират в най-силна серия от всички отбори в елита. "Рохибланкос" имат 42 точки в актива си. Контузени за гостуването в Барселона са Витоло, Алварес, Насри, Карисо и Луна.

Прогноза: Еспаньол - Севиля 0:2


Атлетик Билбао - Спортинг Хихон
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 29.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Клос Гомес

Коравият тим на Атлетик Билбао записа трето поредно равенство в Примера. В предишния кръг баските направиха 2:2 у дома в интересен мач срещу състава на Атлетико Мадрид. Играчите на Ернесто Валверде осъществиха пълен обрат за 2:1 още преди почивката, но през втората част допуснаха изравнително попадение. Така "лъвовете" имат 29 точки в актива си и са на 7-ото място в класирането. В лазарета на Атлетик са Мерино, Акече, Ечеита и Сегин.

И през настоящия сезон съставът на Спортинг Хихон ще е сред замесените в борбата за оцеляване. В предишния кръг тимът от провинция Астурия прекъснаха серията от четири поредни загуби, като този път футболистите на Абелардо Фернандес измъкнаха точка при гостуването си на Бетис за крайното 0:0. За още по-тежката визита в Билбао аут е Мере.

Прогноза: Атлетик Билбао - Спортинг Хихон 3:0


Лас Палмас - Валенсия
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 30.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Сантяго Хайме

Отборът на Лас Палмас направи домакинско 1:1 срещу Депортиво Ла Коруня в последния си шампионатен двубой. "Лос амарийос" поведоха през първата част, но допуснаха изравнително попадение през второто полувреме. В момента тимът от Канарските острови е на 11-то място с 25 точки. Наставникът Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Кателано, Гарсия, Бигас и Ернан, а Айтами е наказан.

Валенсия показа, че лека полека излиза от кризата, в която бе изпаднал отбора. В предишния кръг "лос че" записа важна победа с 2:0 при гостуването си на Виляреал в регионалния сблъсък между двата състава. "Прилепите" записаха втори пореден успех и общо трети мач без поражение. Точни за победата на предвождания от Воро тим бяха Карлос Солер и Санти Мина в заключителната част на първото полувреме. Валенсианци заемат 15-ото място с 19 точки и към момента са на 6 пункта от първия от отборите под чертата. За далечното гостуване на Канарските острови с контузии са Машадо и Руис.

Прогноза: Лас Палмас - Валенсия 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318