Валенсия се препъна и срещу последния в класирането


FUTBOL-TV

Валенсия се препъна и срещу последния в класирането

Валенси стигна само до равенство - 3:3 при визитата си на Осасуна в среща от 17-ия кръг на Ла Лига. "Прилепите" могат да съжаляват повее, тъй като повеждаха на три пъти, но така и не успя да победят своя опонент. Домакините стигнаха до финалното изравняване с попадение в добавеното време, след като малко преди това Валенсия пропусна дузпа, която можеше да реши всичко и да им донесе ценни три точки.

С много ранен гол "прилепите" откриха чрез Мунир Ел Хадади, който бе точен с удар в долния ляв ъгъл - 1:0. 5 минути по-късно Ориол Риера изравни. Той се възползва от грешка в отбраната на съперника и от два метра стреля за 1:1.

В самия край на първата част Ориол Риера реализира в собствената си врата при опит да изчисти топката. След почивката головата фиеста продължи. В 62-ата минута резултатът отново бе изравнен. След центриране в наказателното поле и лош опит за изчистване, топката попадна в Роберто Торес, чийто първи удар бе блокиран, но при добавката футболистът на Осасуна бе точен - 2:2.

В 73-ата минута Валенсия поведе за трети път като Мартин Монтоя завърши успешно хубава атака на своя отбор. 5 минути преди края се стигна до нарушение на Иван Алварес в наказателното поле и реферът показа бялата точка. Даниел Парехо обаче не успя да реализира дузпата.

Във втората минута на добавеното време Карлос Клерк бе изведен добре в наказателното поле и с удар под плонжа на вратаря реализира за крайното 3:3. Равенството остави тима от Навара на последното място с едва 8 точки, а Валенсия е точно над чертата на изпадащите с 13 точки.

  Сподели
147