Меси спаси поне точка за Барса срещу Виляреал


FUTBOL-TV

Меси спаси поне точка за Барса срещу Виляреал

Виляреал и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в среща от 17-ия кръг на Ла Лига. Преди началото на мача бе официалната церемония, на която бе обявено, че стадионът на домакините вече се нарича "Естадио де ла Серамика". Повод за новото име на стадиона е реконструкцията на южната трибуна, която вече е покрита с керамика.

Иначе двете попадения паднаха след почивката. В 50-ата минута Дин загуби топката и при контраатаката, Пато успя да асистира на Сансоне, а той насочи прецизно до далечната греда, откривайки резултата в полза на домакините - 1:0. Каталунците реагираха и започнаха да създават много положения пред съперниковата врата.

В 74-ата минута Меси нацели греда, а малко по-рано реферът не даде дузпа за гостите за игра с ръка на Бруно в наказателното поле. В 78-ата Бруно отново спря топката с ръка в наказателното поле, но реферът отново замълча. Малко по-рано пък Масчерано игра с ръка, но ударът бе от доста близко разстояние.

Все пак Лео Меси успя да изравни в 90-ата минута след добро изпълнение на фаул. Домакините доиграха оставащите минути с човек по-малко, тъй като червен картон получи Хауме Коста. Така двата тима поделиха по точка, което определено не устройва Барса, които се отдалечават от защитата на титлата си.

  Сподели
224