Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес - Бетис
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 16.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Игнасио Иглесиас

Алавес записа второ поредно равенство в Приемра, след като в предишния кръг новакът извъртя 0:0 като гост на Ейбар в малкото баско дерби. Така играчите на Маурицио Пелегрини вече имат 18 точки на сметката си и към момента са на 13-то място в класирането.

Бетис пък запис важна и донякъде престижна победа в предишния кръг, побеждавайки с минималното 1:0 коравия тим на Атлетик Билбао. С важните три точки севилци вече имат общо 18 и са на 14-та позиция в колоната. За гостуването на север треньорът на "зелено-белите" Густаво Пойет няма да може да разчита на Пецея и Мусонда.

Прогноза: Алавес - Бетис 1:1


Спортинг Хихон - Виляреал
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Иняки Виканди

След 10 поредни кръга без победа, Спортинг най-сетне успя да постигне успех, но в последния мач на астурианци в Примера отборът отново се върна към пораженията. Този път селекцията на Абелардо Фернандес отстъпи с 1:2 при гостуването си на намиращия се във форма отбор на Еспаньол. Така Спортинг продължава да е под чертата, заемайки 18-то място в класирането. Лора, Кастро и Нди са контузени за домакините.

Виляреал победи солидния тим на Атлетико Мадрид с 3:0 в последния мач от предишния 15-ти кръг на Примера Дивисион. "Жълтата подводница" записа много ценен успех, с който изпревари днешния си съперник в класирането и спря серията си от три поредни мача без победа на сметката си. Тригерос, Жонатан дос Сантос и Роберто Сориано донесоха класическата победата на предвождания от Фран Ескриба тим. В момента Виляреал има 26 точки и е на 4-то място. В лазарета на отбора са Солдадо, Мусакио, Кастилехо, Черишев и Йокич.

Прогноза: Спортинг Хихон - Виляреал 1:2


Гранада - Реал Сосиедад
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Окон

Гранада успя да измъкне ценна точка в битката за оцеляване при гостуването си на Малага в мач от последния кръг на Ла Лига. Отборът от едноименния град стигна до 1:1 и в момента има 9 пункта, но въпреки това отново е под чертата и заема предпоследното 19-то място в таблицата. Уче е наказан за домакините, а с травми са Фулкие, Силва, Куенка, Мартинс, Кърхин и Барал.

След изненадващото и унизително поражение с 5:1 от Депортиво Ла Коруня, тимът на Реал Сосиедад бързо се върна към победите, надигравайки с 3:2 у дома непостоянния през този сезон състав на Валенсия. Така баските вече са с 26 точки и към момента са на 5-то място в класирането. Зурутуса е наказан, а Бергара, Ияраменди, Гонсалес, Агирече и Сисниега са контузени.

Прогноза: Гранада - Реал Сосиедад 1:3


Севиля - Малага
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Клос Гомес

Севиля се доближи само на точка от шампиона Барселона след убедителна победа с 3:0 като гост на Селта. Висенте Ибора записа хеттрик, въпреки че влезе в игра само за втората част, но успя да се превърне в големия герой за "рохибланкос" във Виго. По този начин селекцията на Хорхе Сампаоли продължава да е на 3-то място с 30 точки. В лазарета на севилци са Алварес, Пареха, Луна, Крон-Дейли и Ескудеро, а с наказания са Мариано и Васкес.

Малага записа второ поредно равенство в Примера. В предишния кръг андлусци изненадващо не успяха да се справят у дома с предпоследния в класирането Гранада за крайното 1:1. Въпреки това, възпитаниците на Хуандре Рамос са непобедени вече в пет последователни срещи. С контузии за южняците са Кузманович, Кеко и Уелингтон.

Прогноза: Севиля - Малага 2:1


Леганес - Ейбар
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 18.12.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Алехандро Гонсалес

Новакът Леганес извъртя второ поредно равенство в първенството. В предишния кръг абсолютният дебютант в елита на испанския футбол направи 1:1 като гост на Лас Палмас. В момента тимът от покрайнините на Мадрид е с 15 точки и заема 15-то място, но е само на 3 пункта от опасната зона. Проблемите пред наставника Асиер Гартиано са свързани с препълнения лазарет, в който са Серантес, Шимановски, Ибаньес, Рико, Састре, Коне и Марин, а Мантовани и Диас са наказани.

Ейбар направи нулево домакинско реми в предишния кръг, когато играчите на Хосе Мендилбар не успяха да се наложат над новака Алавес в малкия регионален сблъсък на Баската автономна област. Така Ейбар добави само точка към баланса си и към момента тимът от едноименния град е с актив от 22 пункта и е на 8-ма позиция. Контузени за Ейбар са Рико и Рамис.

Прогноза: Леганес - Ейбар 0:1


Депортиво Ла Коруня - Осасуна
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 18.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Санчес

Само седмица след гръмкия успех с 5:1 над Реал Сосиедад, тимът на Депортиво Ла Коруня отново показа голямата си слабост през настоящия сезон и се срина в последната минута. Този път галисийци бяха близо до чудо при гостуването си на гранда и лидер в класирането Реал Мадрид, но отново Серхио Рамос с попадение в добавеното време донесе успеха за "кралския клуб", оформяйки крайното 3:2. По този начин "Супер Депор" остана с актив от 13 точки и е само на точка от опасната зона. Гама и Руис са отсъстващи за домакините.

Новакът Осасуна инкасира пета поредна загуба и общо шества в последните седем кръга. В последния си мач тимът от провинция Навара очаквано отстъпи с 0:3 у дома от шампиона Барселона. Така играчите на Хоакин Капарос продължават да са еднолично закотвени на последното 20-то място и имат едва 7 точки. Флано и Дигард са с травми, а Санхурху е наказан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Осасуна 2:0


Атлетик Билбао - Селта Виго
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 19.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес

Амбициозният тим на Атлетик Билбао отново демонстрира слабост в изявите си далеч от дома и в предишния кръг баските неочаквано отстъпиха с 0:1 от Бетис. Така възпитаниците на Ернесто Валверде не успяха да се придвижат по-напред в подреждането и към момента "лъвовете" са на 7-ма позиция с 23 точки. С контузии за Атлетик са Де Маркос и Сегин, а Лапорт е наказан.

Севиля се доближи само на точка от шампиона Барселона след убедителна победа с 3:0 като гост на Селта. Висенте Ибора записа хеттрик, въпреки че влезе в игра само за втората част, но успя да се превърне в големия герой за "рохибланкос" във Виго, а Селта игра неубедително и не напомни на добрите си изяви от предишните кръгове. В момента футболистите на Едуардо Берицо са на 12-то място с 21 точки. За тежката визита в Билбао аут за "небесносините" са Майо, Планас и Бовю.

Прогноза: Атлетик Билбао - Селта Виго 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225