Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Гранада - Севиля
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Алехандро Гонсалес

Гранада продължава да е боксовата круша на Примера след първите 13 кръга от сезона, в които тимът от едноименния град все още е единственият клуб в първенството, който няма победа. В последния си мач андалусци паднаха с 1:3 като гости на Селта и напълно резонно са на последното 20-то място в класирането с едва 5 спечелени точки.

Севиля пък от своя страна постигна втори последователен успех и общо осми до момента, след като в последния си мач от Ла Лига "рохибланкос" се наложиха с 2:1 у дома над колебливия до момента състав на Валенсия. По този начин селекцията на Хорхе Сампаоли вече има 27 пункта, с които се изравни с тима на Барселона, но андалусци продължават да са на 3-ото място в подреждането. Лопес, Ескудеро и Луна са контузени, а Насри е под въпрос.

Прогноза: Гранада - Севиля 0:2


Леганес - Виляреал
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Дебютантът в испанския елит Леганес инкасира осма загуба в първенството. В последния си мач от шампионата клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 0:3 при визитата си на Еспаньол. Така играчите на Асиер Гаритано остават с 13 точки на сметката си, но вече се намират на 15-ото място в таблицата.

Доскоро непобеденият състав на Виляреал инкасира второ последователно поражение в Примера и общо трето в актива си, след като в последния кръг "жълтата подводница" бе победена на собствен терен от новака Алавес с 0:2. Загубата смъкна възпитаниците на Фран Ескриба на 6-ото място в класирането, а валенсианци са с актив от 22 точки. Солдадо и Йокич продължават да са в лазарета на Виляреал.

Прогноза: Леганес - Виляреал 0:2


Бетис - Селта Виго
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес

Тимът на Бетис продължава да е особено неубедителен далеч от дома. В последния си мач от шампионата "зелено-белите" допуснаха пета поредна загуба в своя визита, като този път футболистите на Густаво Пойет бяха надиграни от Ейбар с 1:3. Така севилци остават с 14 точки и са на 14-та позиция в колоната.

Селта пък постигна пети последователен успех на собствен терен и общо шести до момента. В последния си двубой от Примера галисийци се справиха с 3:1 пред собствена публика срещу слабака Гранада. Така клубът от Виго вече има 20 пункта в актива си е на 9-то място. Наставникът на "небесносините" Едуардо Берсио няма да може да разчита на наказаните Майо и Алаврес, а Ореяна, Аспас, Планас и Бовю са контузени.

Прогноза: Бетис - Селта Виго 1:1


Атлетик Билбао - Ейбар
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Естрада

Коравият тим на Атлетик Билбао допусна пета загуба на сметката си. В последния си мач от елитната дивизия баските отстъпиха с 1:3 като гости на Лас Палмас. Поражението на Канарите остави предвождания от Ернесто Валверде тим с 20 точки, а "лъвовете" вече са на 8-ма позиция в таблицата. За регионалното дерби срещу Ейбар Гарсия и Адуриц са наказани, а Рико, Де Маркос и Сегин са контузени.

Добре представящият се до момента състав на Ейбар постигна втора поредна победа и общо трета в последните си пет мача в Примера. И този път успехът на баските бе изкован на собствен терен, а играчите на Хосе Мендилбар се справиха с тима на Бетис с 3:1. Така клубът от едноименното градче вече има 21 точки е на 7-ото място в подреждането. Всички в отбора са на линия за дербито с Атлетик.

Прогноза: Атлетик Билбао - Ейбар 1:0


Алавес - Лас Палмас
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Фернандес

Новакът Алавес постигна втора поредна победа далеч от дома. Този път баските изненадващо се справиха с 2:0 срещу амбициозния тим на Виляреал и отново демонстрираха, че до момента се представят по-добре във визите си. Алавес има 16 точки е на 13-та позиция в колоната. Пачеко, Камараса и Лагуардия продължават да лекуват травми за домакините.

Лас Палмас постигна втори пореден успех у дома и общо пети до момента за сезона, след като в последния си мач в Ла Лига тимът от Канарските острови се справи с 3:1 над коравия тим на Атлетик Билбао. Така хората на Кике Сетиен вече имат 19 точки и са на 10-ото място в подреждането. Кевин Принс-Боатенг и Кастелано са аут за "лос амарийос".

Прогноза: Алавес - Лас Палмас 1:1


Спортинг Хихон - Осасуна
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Положението около Спортинг Хихон започва да става все по-лошо. В последния си двубой от Ла Лига клубът от Астурия записа 10-ти пореден двубой без победата и трета последователна загуба в първенството. Този път играчите на Абелардо Фернандес бяха надиграни от гранда и водач в класирането Реал Мадрид с 2:1. Поражението остави Спортинг със скромните 9 точки, а тимът е под чертата, заемайки 18-то място в класирането.

Ситуацията при новака Осасуна е дори по-трагична и от тази при настоящия съперник. Тимът от Памплона инкасира трета поредна и общо осма загуба до момента в актива си, след като в последния кръг хората на Хоакин Капарос бяха надиграни с 0:3 у дома от Атлетико Мадрид. Осасуна заема предпоследното 19-то място с актив от 7 точки.

Прогноза: Спортинг Хихон - Осасуна 0:0


Валенсия - Малага
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Игнасио Иглесиас

Валенсия допусна трета поредна загуба далеч от дома и вече "прилепите" нямат успех в Примера в пет последователни срещи. Този път "лос че" бяха надиграни с 1:2 като гости на амбициозния Севиля. Така играчите на Чезаре Прандели остават с актив от 11 точки и са на 16-то място в класирането, като валенсианци са и в непосредствена близост до опасната зона. Контузен за домакините е Руис.

Малага продължи със силния изяви у дома и в последния си шампионатен двубой клубът от Коста дел Сол сътвори истински голов трилър, надигравайки с 4:3 Депортиво Ла Коруня. Възпитаниците на Хуанде Рамос водеха до средата на втората част с 3:1, но допуснаха изравняване преди в добавеното време на срещата Онтиверос да донесе петия успех за андалусци. Така Малага вече има 19 точки и е на 11-та позиция. Перес и Йоренте са наказани за гостите, а с травми са Сандро, Кузманович, Рецио и Кеко.

Прогноза: Валенсия - Малага 2:1


Депортиво Ла Коруня - Реал Сосиедад
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 05.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Мунуера

Отборът на Депортиво Ла Коруня бе споходен в трети пореден двубой от уникален малшанс в заключителните минути. След драматичната загуба от Севиля с 2:3 у дома, в която галисийци допуснаха две попадения в последните секунди на срещата, в последния кръг селекцията на Гайска Гаритано загуби пък с 3:4 като гост от Малага и то отново след гол в добавеното време на срещата. Така "Супер Депор" няма победа вече в шест последователни кръга, като тимът е на 17-то място с актив от 10 точки и е в непосредствена близост до зоната на изпадащите.

Серията от четири поредни победи на Реал Сосиедад приключи в предишния кръг, когато баските направиха 1:1 у дома срещу шампиона Барселона и стадион "Аноета" отново се оказа доста неприятно място за каталунците, които в седмо поредно гостуване не успяха да се доберат до победата и нямат успех тук от 2007 година насам. Баските могат повече да съжаляват, че не взеха трите точки, особено като се има предвид, че техен редовен гол не бе зачетен. Така играчите на Еусебио Сакристан имат 23 точки и са на 5-та позиция в класирането. За гостуването на Депортиво с травми са Пардо, Бергараса, Сисниега и Салдуа.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Реал Сосиедад 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280